Antena 3 CNN Politică Ministrul Turismului: Castelul Corvinilor trebuie promovat şi în afara ţării

Ministrul Turismului: Castelul Corvinilor trebuie promovat şi în afara ţării

Ministrul Turismului: Castelul Corvinilor trebuie promovat şi în afara ţării
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Iun 2013   •   18:08
Castelul Corvinilor din Hunedoara trebuie promovat şi în afara ţării pentru că reprezintă un obiectiv important în ceea ce priveşte turismul din România, a declarat, sâmbătă, la Hunedoara, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, conform Agerpres.
 
Ea a arătat că pentru a menţine turiştii mai mult de câteva ore în zona Hunedoarei este nevoie de investiţii în locuri de cazare şi de identificarea acelor activităţi pe care vizitatorii le-ar putea face în plus faţă de vizita la castelul medieval. 
 
''Castelul Corvinilor este o piesă importantă în ceea ce priveşte turismul din România. (...) Vreau să-l promovăm şi în afară pentru că turismul cultural, istoric, alături de cel balnear şi ecoturism reprezintă, poate, lucrul cel mai important pentru a fi cunoscuţi de turiştii din alte ţări, pentru că sunt autentic româneşti', a arătat ministrul pentru IMM-uri. 
 
Maria Grapini a remarcat faptul că lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor nu sunt terminate, afirmând că va discuta cu ministrul Culturii pentru a afla dacă ministerul de resort a alocat fonduri pentru continuarea acestora. 
 
În timpul vizitei din judeţul Hunedoara, ministrul a vizitat staţiunile Vaţa de Jos şi Geoagiu Băi, prima dintre acestea fiind abandonată cum după ce proprietarii bazei de tratament s-au schimbat de mai multe ori. 
 
''Am văzut la Vaţa de Jos o staţiune abandonată, în care altădată regele venea să se îngrijească de sănătate. Drumul de la Săvârşin la Vaţa se numea 'drumul regelui'. (...) Doresc ca pentru obiectivele turistice abandonate, indiferent cine este proprietar, să găsim pârghia legală pentru a fi puse în funcţiune, desigur, în mod legal', a precizat Maria Grapini. 
 
La finalul vizitei efectuate la Castelul Corvinilor din Hunedoara, ministrul a participat la un scurt moment artistic în care cavaleri şi domniţe au prezentat turiştilor dansuri medievale. 
 
Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism s-a aflat vineri şi sâmbătă în judeţul Hunedoara, prilej cu care s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din judeţul Hunedoara şi cu autorităţile locale din zonele cu potenţial turistic. 
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close