Antena 3 Politică Nouă moțiune simplă împotriva Ministrului Energiei, Virgil Popescu, depusă de USR

Nouă moțiune simplă împotriva Ministrului Energiei, Virgil Popescu, depusă de USR

de Mia Lungu    |    21 Iun 2022   •   17:15
Nouă moțiune simplă împotriva Ministrului Energiei, Virgil Popescu, depusă de USR
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre

USR a depus astăzi o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, intitulată "Virgil Popescu trebuie să plece. Românii așteaptă soluții".

"Virgil Popescu și-a atins limita competenței cu mult înainte să fie ministru. Însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL și al președintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani", potrivit textului moțiunii.

Potrivit parlamentarilor USR, sub mandatele lui Virgil Popescu, prețul energiei pentru populație și companii a crescut constant.

"Prețul gazelor a crescut constant. Prețul energiei electrice a crescut constant. Prețul carburanților a crescut constant. Am ajuns să plătim peste 9 lei pe litrul de benzină sau motorină!

Domnului ministru îi place să ofere ca explicație contextul internațional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpățânare să aplice soluții aflate la îndemâna sa. Soluții propuse de USR și acceptate în diverse declarații publice inclusiv de partenerii domniei sale de guvernare.

De cinci luni, proiectul de reducere a TVA la carburant stă în sertare. De ce nu adoptați soluția, domnilor? Cum scrie PSD pe Facebook: Românii așteaptă soluții.

Rezultatele activității celui mai slab ministru al Energiei din câți a avut România se văd: scăderea accentuată și constantă a nivelului de trai pentru populație și dificultăți majore întâmpinate de companiile care activează în România.

Credem că în cazul domnului Popescu nu mai este vorba numai de incompetență, ci și de rea-voință militantă. De aceea trebuie să plece imediat de la conducerea unei instituții pe care nu știe, nu poate și nu vrea să o conducă în interesul public”, conform moțiunii.

×
Subiecte în articol: ministrul energiei USR Virgil Popescu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close