Antena 3 CNN Politică Motivul pentru care Iohannis a invitat la Cotroceni, anul acesta, politicieni cu dosare penale: S-a optat pentru o listă extinsă

Motivul pentru care Iohannis a invitat la Cotroceni, anul acesta, politicieni cu dosare penale: S-a optat pentru o listă extinsă

Motivul pentru care Iohannis a invitat la Cotroceni, anul acesta, politicieni cu dosare penale: S-a optat pentru o listă extinsă
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    28 Apr 2017   •   13:35

Preşedintele Klaus Iohannis va oferi pe 11 mai, la Palatul Cotroceni, o recepţie de Ziua Europei, iar pentru acest eveniment s-a optat pentru o listă extinsă de invitaţi, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. 

"Nu voi face niciun fel de comparaţie între un eveniment şi altul. (...) De această dată s-a optat pentru o listă extinsă, care să satisfacă un principiu: o reprezentare cât mai largă, atât la nivelul instituţiilor statului, cât şi din alte zone, ceea ce înseamnă societate românească, educaţie, cultură, sănătate, economie. O să vedeţi că va fi foarte multă lume şi vă asigur că această curte a Palatului Cotroceni este suficient de mare pentru a găzdui pe toată lumea", a declarat Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni. 

Întrebată dacă pe listă se vor afla foşti preşedinţi şi foşti premieri, ea a răspuns afirmativ. "Vor fi cât mai multe persoane care ocupă sau au ocupat funcţii importante în arhitectura instituţională a statului român. Sunt reale informaţiile apărute în presă referitor la invitarea unor şefi de instituţii", a arătat Dobrovolschi. 

Ea a fost întrebată şi dacă au fost impuse criterii de integritate pentru invitaţi. 

"Nu voi compara lista de acum cu altă listă pentru că sunt evenimente diferite. Vă asigur că preşedintele României nu face niciodată rabat de la principii, pentru că nu este o chestiune pe care doar domnul preşedinte o crede. Trebuie să avem în spaţiul public şi mai ales la nivelul funcţiilor importante în stat nişte criterii de moralitate care să fie respectate de toată lumea. (...) Acum vorbim despre un alt principiu care a stat la baza acestei liste, a fost acela pe care l-am menţionat deja - o reprezentare cât mai largă a întregului spectru politic şi a conducerii instituţiilor statului", a arătat purtătorul de cuvânt al şefului statului. 

Mădălina Dobrovolschi a amintit că pe 9 mai preşedintele Klaus Iohannis va susţine un discurs în Parlament cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la Proclamaţia de Independenţă, precum şi a Zilei Europei. De asemenea, ea a anunţat că pe 11 mai va avea loc vizita preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker, care va participa la recepţia oferită cu ocazia Zilei Europei. 

Citiți și Klaus Iohannis a invitat la Cotroceni politicienii cu dosare penale

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ziua Europei Klaus Iohannis
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close