Năstase: Am putea ajunge şi la boicotarea alegerilor, dacă există semne de fraudare

de G.S.    |    22 Oct 2011   •   12:43
Năstase: Am putea ajunge şi la boicotarea alegerilor, dacă există semne de fraudare Foto: Mediafax
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat că o soluţie împotriva unei eventuale fraudări a alegerilor următoare ar fi chiar boicotarea acestora.

"Domnul preşedintele Iliescu spunea că ar fi o soluţie să ne retragem din Parlament. Eu spun şi altceva: putem să ne gândim la un moment dat la boicotarea alegerilor. Dacă se va ajunge până la capăt cu această forţare, vom avea elemente care înseamnă până la urmă fraudarea alegerilor, ce rost ar avea să mai mergem la vot?”

"Dacă se încearcă aducerea din străinătate a unui milion de voturi prin votul prin corespondenţă, dacă se încearcă prin identificarea unor persoane plecate din ţară şi care nu votează să fie stabilite liste suplimentare de votanţi prin această operaţiune de intoxicare în cadrul recensământului", a declarat Adrian Năstase.

"În aceste condiţii, spunea Ion Iliescu şi sunt absolut de acord, va trebuie să internaţionalizăm o chestiune care ţine practic de o involuţie democratică în România şi de pericolele care există în legătură cu nerespectarea criteriilor de la Lisabona de către o ţară membră", a adăugat Năstase.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, la Consiliul Naţional, că PSD şi PNL ar trebui să se retragă din Parlament dacă actuala putere impune regionalizarea, votul prin corespondenţă şi comasarea alegerilor.

Parteneri
x close