Antena 3 Politică Năstase: Există şansa unei moţiuni de cenzură de succes, apoi să forţăm alegeri anticipate

Năstase: Există şansa unei moţiuni de cenzură de succes, apoi să forţăm alegeri anticipate

09 Iul 2010   •   23:39
Năstase: Există şansa unei moţiuni de cenzură de succes, apoi să forţăm alegeri anticipate
Sursa foto: Foto: Intact Images

Adrian Năstase vrea alegeri anticipate în toamnă. Pe blogul personal, Năstase propune iniţierea unoi noi moţiuni de cenzură şi debarcarea Guvernului Boc. Dacă partidele de opoziţie susţin ideea schimbării guvernului, parlamentarii democrat-liberalii cred că intenţia lui Năstase nu va avea finalitatea scontată.

Adrian Nastase reiterează ideea demiterii Executivului. Năstase susţine, pe blogul personal, că o nouă moţiune de cenzură va avea mai mult succes în toamnă.

"Există şansa ca, dacă convingem suficienţi parlamentari ai puterii să ni se alăture, în sesiunea următoare să iniţiem o moţiune de cenzură de succes. Iar apoi să forţăm alegeri parlamentare anticipate, care ar rezolva rapid problemele actuale. Cum? O nouă majoritate impune obligatoriu un nou guvern", notează Năstase pe blog-ul său.

Ideea unei noi moţiuni de cenzură e susţinută atât de liberali, cât şi de conservatori. Partidele de opoziţie sunt însă sceptici când vine vorda de posibilitatea declanşării alegerilor anticipate.

Democrat-liberaliii cred, însă, că nici în toamnă nu va cădea Guvernul Boc prin moţiune de cenzură.

Moţiunea de cenzură iniţiată luna trecută împotriva Guvernului Boc a picat, cu doar 228 de voturi "pentru". Au lipsit opt voturi pentru ca Guvernul Boc sa fie demis.

Antena 3


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close