Antena 3 CNN Politică Năstase: PSD acceptă ministru independent la MAI, la pachet cu un premier independent

Năstase: PSD acceptă ministru independent la MAI, la pachet cu un premier independent

Năstase: PSD acceptă ministru independent la MAI, la pachet cu un premier independent
Sursa foto: nastase geoana
01 Oct 2009   •   03:38

?Nu am fost niciodată un fan al coaliţei cu PDL, dar, dacă PSD a avut de ales între a propune idei bune într-o perioadă de confuzie la guvernare şi a tăcea în opoziţie, am înţeles opţiunea partidului?, scrie Adrian Năstase pe blogul său, într-o postare sub titulatura Dirigentele executivului.
După ce se declară un adept al regulilor, Năstase notează că ?decizia lui Emil Boc de a schimba unilateral un ministru al PSD, fără consultarea partenerului de guvern, încalca regulile. Ale guvernarii, ale politicii, ale bunului simţ. PDL nu poate dicta raportul de forţe în executiv la fel cum Traian Băsescu nu poate dicta Parlamentul unicameral, legalizarea drogurilor sau înflorirea turismului sexual în Romania. Ei au doar 30% din suportul social şi, chiar dacă pot folosi procedurile pentru a rămâne încă 60 de zile în funcţie, asta nu înseamnă că nu reflectă o tentaţie totalitară. Anul acesta a consfinţit statutul lui Traian Băsescu de diriginte al actului executiv?, crede fostul premier al României.
Referindu-se la propunerea ca ministerul de Interne să fie condus de un independent, Năstase vine cu o contraofertă pentru ?dirigintele guvernului?: ?în opinia mea, PSD ar putea accepta această propunere dacă şi în postul de prim ministru va fi desemnat un independent. Ca să nu mai existe suspiciuni.?
Liderul PSD îşi exprimă regretul că la PDL, interesul a învins raţiunea.

Într-un mesaj separat, Năstase mai aminteşte ţi de Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii referendumului, pentru a o face compatibila cu Legea alegerilor prezidenţiale, astfel încât să se voteze în aceleaşi secţii de vot şi arată că ?tot nu crede că Traian Băsescu va candida??
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close