Antena 3 CNN Politică Nica: Guvernul va elabora proiecte de lege pentru descentralizarea administrației

Nica: Guvernul va elabora proiecte de lege pentru descentralizarea administrației

Nica:  Guvernul va elabora proiecte de lege pentru descentralizarea administrației
Sursa foto: Dan Nica
23 Feb 2009   •   12:01

Guvernul va elabora o serie de proiecte de lege, menite să contribuie la procesul de descentralizare a administraţiei a declarat luni, ministrul de Interne, Dan Nica, la finalul ședinței săptămânale a liderilor Coaliției PSD-PDL.
"Am decis ca începând din această săptămână să începem, în ritm accelerat, procesul de elaborare a proiectului de lege pentru descentralizarea administrativă în România. Mă refer la descentralizarea în domeniul Educaţiei, Sănătăţii, Agriculturii şi în domeniul poliţiei locale", a spus Dan Nica, adăugând că acest proces trebuie terminat foarte repede, astfel încât "descentralizarea, inclusiv cea financiară, să aibă loc în perioada imediat următoare".
Procesul de elaborare a proiectului privind descentralizarea va avea loc prin consultarea părţilor asociate: Parlament şi comisiile parlamentare de specialitate, primarii de comune, oraşe, municipii şi preşedinţii de consilii judeţene, precum şi ONG-uri cu "o activitate rezonantă în domeniu", a precizat Nica
Dan Nica s-a referit și la găsirea de către Guvern a unei o modalități mai simple de absorbţie a fondurilor europene, în acest sens Executivul urmând să se întâlnească marți dimineață.
"Mâine (marţi, n. red) vom avea, la ora 11, la Guvern, o nouă întrunire pe tema finalizării actelor legislative pe care vrem să le adoptăm pentru ca absorbţia fondurilor europene să se facă mai simplu, fără bariere birocratice şi să scurtăm intervalul în care toate aceste proceduri au loc", a declarat Nica. 
Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close