Antena 3 CNN Politică Nica: MAI a călcat pe un muşuroi şi asta provoacă o stare de enervare

Nica: MAI a călcat pe un muşuroi şi asta provoacă o stare de enervare

Nica: MAI a călcat pe un muşuroi şi asta provoacă o stare de enervare
Sursa foto: nica
28 Sep 2009   •   23:00

Premierul Emil Boc motiva decizia de revocare din funcţie a Ministrului de Interne, Dan Nica, prin faptul că, sub acesta, siguranţa cetăţeanului român a fost pusă în pericol. Un alt motiv, cu mult mai aproape de adevăr, şi ţinut mai în umbră, au fost declaraţiile vicepremierului cu privire la informaţii potrivit cărora, în zilele alegerilor prezidenţiale, toate mijlocaele de transport rutier de persoane, în speţă autocarele şi microbuzele, au fost închiriate. Nica nu a indicat atunci cine a închiriat autocarele. Cu toate acestea PDL s-a simţit vizat. Vasile Blaga, numele vehiculat luni, pentru a prelua şefia Internelor, declara chiar că a luat legătura cu marii transportatori din ţară şi că lucrurile nu stau astfel.

Nica spune însă că altele sunt motivele pentru care a fost înlăturat de la MAI, care ?a călcat pe un muşuroi din zona economică şi politică şi asta crează o stare de enervare. În funcţie de cum reacţionează, îţi dai mai bine seama pe cine ai călcat pe coadă?.



Iritarea PDL pare a fi generataă, în opinia vicepremierului, de un set de propuneri pe care acesta le-a făcut pentru asigurarea unui proces electoral cât mai transparent. Printre măsurile pe care Nica le-a propus pentru alegerile prezidenţiale se numără declaraţiile pe propria răspundere, supravegherea cu camere web a secţiilor de votare şi ştampilele speciale pentru fiecare secţie în parte. El declară că a propus şi desfiinţarea secţiilor speciale de votare, dar acest demers nu a avut ecou.



PSD a decis luni, în comitetul executiv că, dacă premierul Boc nu va reveni asupra deciziei de revocare, miniştrii social democraţi îşi vor prezenta, în bloc, demisia. În legătură cu acest lucru, ministrul PSD pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, declara, la Antena 3 că ?cine nu face acest gest, e un ticălos şi nu face parte din PSD?.

PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/sinteza_zilei




Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Nica Sinteza Zilei
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close