Antena 3 CNN Politică Vis împlinit pentru românii din Spania! Nicolae Ciucă dă asigurări: Problema dublei cetăţenii se va rezolva în acest an

Vis împlinit pentru românii din Spania! Nicolae Ciucă dă asigurări: Problema dublei cetăţenii se va rezolva în acest an

Nicolae Ciucă i-a asigurat şi pe românii din Madrid că până la sfârşitul anului românii stabiliţi în Spania vor putea deţine dublă cetăţenie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2024   •   14:10

Președintele PNL, împreună cu secretarul general Lucian Bode și prim-vicepreședintele Rareș Bogdan au discutat cu membrii comunității românești din Madrid.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, le-a dat asigurări că până la sfârșitul anului și cetățenii români stabiliți în Spania vor putea deține dublă cetățenie. Este un demers inițiat de liderul PNL în timpul mandatului de prim-ministru.

Spania mai are asemenea acorduri doar cu Portugalia și Franța.

"Acordul privind dubla cetățenie le va permite celor peste un milion de români din Spania să obțină cetățenia spaniolă fără a renunța la cea română, așa cum cere legea fundamentală spaniolă în acest moment.

Dubla cetățenie va aduce beneficii semnificative comunității românești din Spania.

Va fi un sprijin pentru oameni, în ceea ce privește accesul la locuri de muncă mai bine plătite", a precizat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL spune că a primit multe semnale din partea comunității românești că ar fi nevoie de mai multe zboruri care să facă legătura între Spania și România, iar în contextul aderării României la spațiul Schengen, acest lucru va duce la strângerea legăturilor între cele două țări.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă romani Spania cetatenie PNL
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close