Antena 3 CNN Politică Nouă expertiză grafologică: Notele informative ale "Sandei" îi aparţin Rodicăi Stănoiu

Nouă expertiză grafologică: Notele informative ale "Sandei" îi aparţin Rodicăi Stănoiu

Nouă expertiză grafologică: Notele informative ale "Sandei" îi aparţin Rodicăi Stănoiu
Sursa foto: Rodica Stanoiu
23 Mar 2009   •   10:19

Noile expertize grafologice cerute de CNSAS demonstrează că scrisul din notele informative pentru Securitate, sub numele conspirativ ?Sanda? îi aparţin fostului parlamentar Rodica Stănoiu. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a decis să efectuaze o expertiză grafologică în dosarul Rodicăi Stănoiu întrucât instanţa nu a acceptat să supună expertizei judiciare decât înscrisurile de la ICJ şi notele informative.
Analiza grafologică a fost efectuată pe documente scrise de Rodica Stănoiu din dosarul de la Direcţia de Paşapoarte din perioada 1963-1987, un document scris de Stănoiu în 2004 pe când era ministru al justiţiei. Aceste documente au fost comparate cu declaraţiile de avere şi de interese şi cu declaraţia de necolaborare cu Securitatea depuse de fostul senator, a precizat reprezentantul CNSAS, Mihai Ionescu.
?Expertiza arată că este 100% aceeaşi scriitură în notele informative ca în înscrisurile din dosarul de paşapoarte, ca în documentele recente, ca în declaraţiile de avere, de interese, declaraţia de necolaborare cu Securitatea?, a declarat Mihai Ionescu.
Expertiza a avut ca obiect şi compararea notelor informative cu trei documente scrise de Rodica Stănoiu la Institutul de Cercetări Juridice (ICJ) în perioada 1982-1984. Şi în acest caz, rezultatul analizei demonstrează că în notele informative şi documentele de la ICJ există acelaşi scris, chiar dacă prezintă unele ?elemente diferite între înscrisuri?.
Potrivit expertizei, din comparaţia celor două tipuri de documente rezultă ?capacitatea persoanei de a scrie în moduri diferite, litere sau grupuri de litere fiind însă executate similar datorită stereotipului dinamic unic fiecărei persoane?.
Rezultatele expertizei vor fi remise Curţii de Apel Bucureşti şi va servi la dosarul în care Rodica Stănoiu contestă verdictul de poliţie politică dat de CNSAS în cazul său. Stănoiu a cerut instanţei ca expertiza să ia în calcul spre comparaţie cu notele informartive numai înscrisurile de la ICJ în comparaţie, şi nu celelalte documente propuse de CNSAS pentru expertizare. Stănoiu şi-a motivat demersul susţinând că a avut un accident de maşină şi ulterior şi-a schimbat scrisul.
Fost ministru al Justiţiei în cabinetul Năstase, Stănoiu ar fi dat note informative, sub numele conspirativ "Sanda" şi apoi "Georgeta", începând cu anul 1983 până în anul 1987, se arată în documentele depuse de CNSAS la dosar. Ea a contestat, în anul 2007, rezoluţia CNSAS de poliţie politică.
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close