Antena 3 CNN Politică Oficial român din Parlamentul European: Ministerul pentru Fonduri UE este noua marionetă a ministrului Udrea

Oficial român din Parlamentul European: Ministerul pentru Fonduri UE este noua marionetă a ministrului Udrea

Oficial român din Parlamentul European: Ministerul pentru Fonduri UE este noua marionetă a ministrului Udrea
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Sep 2011   •   17:44

Ministerul pentru Fonduri Europene este noua marionetă a ministrului Elena Udrea, este părerea Ramonei Mănescu, coordonator ALDE (Alianţa Democraţilor şi Liberalilor pentru Europa) în comisia REGI a Parlamentului European. Mai mult, oficialul european consideră că proaspătul minister nu va rezolva problema absorbţiei fondurilor europene, fiind doar o interfaţă între România şi Uniunea Europeană.
 
"Premierul Boc ne-a anunţat că doamna ministru Udrea va avea o nouă marionetă: un minister care nu rezolvă problema absorbţiei fondurilor europene, ci este doar o interfaţă între România şi Uniunea Europeană. Este foarte clar că domnul Orban va fi doar un simplu purtător de cuvânt al doamnei Udrea, la Bruxelles, însă tot ea va fi cea care va gestiona fondurile europene“, se arată în comunicatul de presă remis redacţiei.
 
Potrivit documentului semnat de Ramona Mănescu, USL a susţinut cu mult înainte ideea înfiinţării unui minister pentru fondurile europene, dovada în acest sens fiind programul de guvernare propus.

„Am propus (n.r. - USL) un minister cu atribuţii specifice care să aduca plus valoare, iniţiative şi măsuri concrete în vederea simplificării şi eficientizării sistemului de accesare a fondurilor europene astfel încât să mai salvam ce se mai poate salva din banii care ne revin până la sfârşitul actualei perioade de programare“, se mai arată în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, guvernul are ca scop amăgirea opiniei publice din România, dar şi a celor de la Bruxelles, prin înfiinţarea Ministerului pentru Fonduri Europene.
 
„Nu cred că un minister marionetă aşa cum a fost propus de Emil Boc va rezolva problema României, ci un minister care să aibă puterea să revigoreze sistemul de accesare şi implementare a fondurilor europene şi să prezinte credibilitate la Bruxelles“, se mai precizează în comunicatul de presă semnat de parlamentarul european Ramona Mănescu.
 
„[...] dacă lucrurile rămân aşa cum sunt acum, vom pierde banii care ne mai rămân de cheltuit“, avertizează Mănescu.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close