Antena 3 CNN Politică Oltean: Preşedintele Băsescu ar trebui să-l revoce în această seară pe Nica

Oltean: Preşedintele Băsescu ar trebui să-l revoce în această seară pe Nica

Oltean: Preşedintele Băsescu ar trebui să-l revoce în această seară pe Nica
Sursa foto: Ioan Oltean
30 Sep 2009   •   18:15

Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean speră că în această seară preşedintele Traian Băsescu va pune capăt aruncării reciproce cu lături din cadrul coaliţiei şi va semna decretul de revocare a ministrului Internelor, social-democratul Dan Nica. În opinia democrat-liberalului în cazul în care şeful statului ar respinge cererea de revocare, gestul ar însemna un vot de blam pentru premierul Emil Boc care ar putea fi nevoit să-şi dea demisia.

?În seara asta preşedintele ar trebui să se pronunţe favorabil asupra cererii de revocare pentru că , în opinia mea nu mai puteam continua în această stare de incertitudine după ce ne-am aruncat în cap reciproc cu lături şi ne mânjim cu rahat. Astăzi trebuie să se finalizeze acest capitol? a declarat Oltean pentru Antena3.ro.

Întrebat ce se va întâmpla cu guvernarea, dacă PSD va ieşi de la putere, Oltean a apreciat că PDL va putea fi capabil să guverneze de unul singur o perioadă prin interimari, apoi se va prezenta în faţa Parlamentului cu o nouă formulă de cabinet.

?Avem timp pentru negocieri pentru a propune un guvern care să beneficieze de susţinere parlamentară? crede Oltean.

Confruntat şi cu scenariul unei eventuale respingeri prezidenţiale a cererii de revocare a ministrului Internelor, democrat-liberalul a precizat că este foarte puţin probabil. ?Dacă Traian Băsescu ar refuza revocarea lui Nica, atunci ne-am confrunta cu un vot de blam pentru actualul guvern , iar premierul Emil Boc va trebui să-si dea demisia? a conchis Oltean.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ioan Oltean Dan Nica
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close