Antena 3 CNN Politică Parlamentarii fac un nou demers pentru a băga pumnul în gura presei

Parlamentarii fac un nou demers pentru a băga pumnul în gura presei

Parlamentarii fac un nou demers pentru a băga pumnul în gura presei
Sursa foto: Foo: pixabay.com
de M.Z.    |    04 Apr 2016   •   12:43

Parlamentarii fac un nou demers pentru a băga pumnul În gura presei

Deputaţii se pregătesc să modifice regulamentul, astfel încât cei cu camere de filmat să nu mai aibă acces la şedinţele la care se votează cu bile. 

Concret, cameramanii şi fotoreporterii nu vor mai avea acces la balcoanele din sala de plen, loc din care ar putea surprinde cum voteză demnitarii. 

A fost deja o primă discuție în Biroul Permanent, imediat după votul la Sebastian Ghiţă. În această sesiune, la Camera Deputaților au fost respinse cererile pentru Mădălin Voicu, Cristian Rizea și Sebastian Ghiță. A fost votată "pentru" doar cea pe numele lui Nicolae Păun, după ce la prima încercare nu a fost cvorum nici pentru el. 

"Camerele de luat vederi împietează asupra secretului votului", a susţinut vicepreşedinte social-democrat al Biroului Permanent, Florin Iordache. 

La rândul său, deputatul UDMR Mate Andras Levente a afirmat că dacă instituţia Parlamentului se vrea respectată atunci secretul votului trebuie să fie asigurat. 

Mate Andras Levente a susţinut că neprotejarea dreptului la vot secret se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, spunându-le colegilor că s-ar putea trezi cu o plângere penală. Liberalii au anunţat că se vor opune unei astfel de modificări la regulament. 

×
Subiecte în articol: presa vot
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close