Antena 3 CNN Politică PDL a adoptat o rezoluţie de susţinere a iniţiativei privind referendumul

PDL a adoptat o rezoluţie de susţinere a iniţiativei privind referendumul

PDL a adoptat o rezoluţie de susţinere a iniţiativei privind referendumul
Sursa foto: vasile blaga
28 Sep 2009   •   01:45

Colegiul Director al PDL a adoptat, duminică, o rezoluţie prin care susţine iniţiativa preşedintelui Băsescu de convocare a unui referendum pentru Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, pe ordinea de zi a şedinţei aflându-se şi relaţia cu PSD, precum şi campania electorală.

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat că în Colegiul Director a fost adoptată rezoluţia de susţinere a iniţiativei şefului statului, luând în calcul poziţiile anterioare ale acestuia, dar şi poziţiile partidelor politice, scrie Mediafax.

Blaga a mai spus că, la şedinţa aflată încă în desfăşurare, se discută şi despre campania pentru alegerile prezidenţiale. El a precizat că "partidul a pornit motoarele", menţionând că au fost stabilite măsurile pentru strângerea de semnături.

Un alt subiect este, potrivit lui Vasile Blaga, relaţia cu PSD, el apreciind că o astfel de analiză este necesară în special după declaraţiiile ministrului social-democrat de Interne, Dan Nica, privind turismul electoral pentru fraudarea alegerilor.

"Le-am simţit indirect că ni s-ar adresa", a afirmat Blaga referindu-se la acuzaţiile lui Nica.

De asemenea, a remarcat că "mai sunt elemente care ţin de faptul că nu merge coaliţia aşa cum trebuie".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a trimis Parlamentului solicitare de aviz pentru organizarea unui referendum naţional, la data alegerilor prezidenţiale din acest an, pentru consultarea populaţiei asupra a două aspecte: Parlament unicameral şi un număr maxim de 300 de parlamentari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close