Antena 3 CNN Politică Petre Daea vrea să reînvie magazinele româneşti unde se vor vinde produse de la fermierii români

Petre Daea vrea să reînvie magazinele româneşti unde se vor vinde produse de la fermierii români

Petre Daea, ministrul Agriculturii, vrea să reînvie magazinele româneşti sub numele "Casa de Comerţ Unirea", unde fermierii români îşi vor putea vinde produsele.

Petre Daea vrea să reînvie magazinele româneşti unde se vor vinde produse de la fermierii români
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Alin Tarnovschi    |    28 Aug 2022   •   21:30

Petre Daea a obţinut şi o primă victorie, după ce, în şedinţa de guvern de vineri, a fost aprobată o ordonanţă prin care aceste magazine vor putea fi organizate şi, mai mult decât atât, vor putea fi angajaţi oameni.

Concret, este vorba despre celebrele magazine, deschise pentru puțină vreme sub numele "Casa de Comerț Unirea", şi care ar urma să preia și să vândă producțiile de la micii agricultori, așa-numitul lanț scurt de aprovizionare, prin care se evită "intermedierea şi deformarea preţurilor", amintesc reprezentanții Ministerului Agriculturii.

Potrivit obiectivelor stabilite la înființare, în 2018, scopul Societății Naționale "Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA – S.A" îl constituie, în principal, organizarea și desfășurarea comerțului cu ridicata și cu amănuntul, în depozite și magazine specializate, piețe și târguri, cu mărfuri agricole.

Prin deschiderea acestor magazine alimentare, Petre Daea va încerca să pună capăt speculei şi intermediarilor pentru ca fermierii români, care muncesc pentru recoltele lor, să le poată vinde direct către oameni.

Cât despre costurile acestui proiect, ministrul Petre Daea a spus că este "un răspuns greu de dat".

"Este un răspuns greu de dat, pentru că nu este vorba de un proiect care are un început și un sfârșit, ca și cum facem un cap de pod și construim acest lucru. Nu, este o societate comercială. Este greu de spus ce înseamnă valoarea pe care o va folosi o casă de comerț.

Nu e vorba de a costa un asemenea proiect. Întrebarea dumneavoastră nu îmi dă posibilitatea să vă dau un răspuns care să vă satisfacă, întrucât eu nu am un răspuns la o asemenea întrebare”, a declarat ministrul agriculturii la digi24.ro.

×
Subiecte în articol: petre daea Ministerul Agriculturii
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close