Antena 3 CNN Politică Surse: Petre Daea ar putea fi schimbat de la Ministerul Agriculturii

Surse: Petre Daea ar putea fi schimbat de la Ministerul Agriculturii

Petre Daea ar putea fi schimbat de la Ministerul Agriculturii, după gestionarea proastă a crizei fermierilor români, potrivit surselor politice.

Surse: Petre Daea ar putea fi schimbat de la Ministerul Agriculturii
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    21 Mar 2023   •   08:36

Lui Petre Daea i se reproşează că a trimis cu întârziere date Comisiei Europene despre situaţia creată de cerealele ieftine ucrainene ajunse pe teritoriul nostru.

Ministrul Petre Daea este la Bruxelles, de unde revine abia miercuri. Urmează să vedem dacă a reușit să schimbe ceva din decizia Comisiei Europene, însă, spun surse din partid, este puțin probabil să reușească acest lucru.

România va primi doar 10 milioane de euro compensații pentru fermierii români, mult mai puțini bani decât Bulgaria, spre exemplu, care, deși are un teritoriu mai mic și mult mai puțini fermieri, va primi de la comisie 16 milioane de euro drept compensații.

Cei din conducerea partidului sunt total nemulțumiți de felul în care Petre Daea a reușit să gestioneze această situație.

Citește și: Daea, discuții cu comisarul european pentru agricultură despre sprijinul acordat fermierilor români

Îl acuză că a trimis târziu către Bruxelles dosarele de daună, iar Comisia Europeană nu a avut suficiente date pentru a acorda compensații fermierilor români.

Liderii PSD s-au reunit în şedinţă pentru a discuta inclusiv despre susţinerea lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale, cu condiţia ca Marcel Ciolacu să conducă guvernul.

×
Subiecte în articol: petre daea Ministerul Agriculturii
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close