Antena 3 CNN Politică Premierul Emil Boc i-a convocat pe liderii PDL la Palatul Victoria

Premierul Emil Boc i-a convocat pe liderii PDL la Palatul Victoria

Premierul Emil Boc i-a convocat pe liderii PDL la Palatul Victoria
Sursa foto: Emil Boc
01 Oct 2009   •   10:26

Premierul Emil Boc i-a convocat din nou cu liderii PDL, joi dimineaţă, la Guvern, pentru a lua în discuţie criza politică, după ce ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a refuzat să demisioneze, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, susţin surse oficiale.
O întâlnire similară a fost organizată şi miercuri seara, imediat după ce miniştrii PSD au plecat de la şedinţa de guvern, mai afirmă aceleaşi surse,citate de Mediafax.
În cadrul şedinţei de miercuri a Guvernului, premierul Emil Boc i-a întrebat pe miniştrii PSD, la finalul şedinţei de guvern, dacă şi-au schimbat punctul de vedere privind sprijinul faţă de Dan Nica. Ministrul Ilie Sârbu i-a comunicat că decizia PSD din ultimele zile rămâne valabilă, premierul replicând că în aceste condiţii aşteaptă decizia lui Băsescu cu privire la cererea sa de revocare.
În această situaţie, Sârbu a amintit că miniştrii PSD vor respecta decizia partidului şi că, în cazul revocării lui Dan Nica, vor demisiona.
Unii miniştrii social-democraţi au avut o poziţie mia conciliantă: dacă ministrul Marian Sârbu a criticat drept ? gestul necolegial? venit din partea PDL după o colaborare de 9 luni destul de bună, ministrul Externelor, Cristian Diaconescu a invocat impactul extern în cazul ruperii Coaliţiei.
Şedinţa de guvern nu s-a soldat cu nici un rezultat palpabil cele două părţi menţinându-se pe acealeaşi poziţii. Nici chemarea ministrului Nica la Palatul Cotroceni de către preşedintele Traian Băsescu nu a condus la un progres. Băsescu a cerut demisia ministrului ca soluţie pentru asigurarea stabiolităţii politice, iar Nica a refuzat, plusând cu cererea demisiei premierului Emil Boc.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc Dan Nica
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close