Antena 3 CNN Politică PSD așteaptă un armistițiu agreat de toate partidele de dreapta care au aruncat țara în criză

PSD așteaptă un armistițiu agreat de toate partidele de dreapta care au aruncat țara în criză

Social democrații au reacționat imediat la propunerea lui Nicolae Ciucă privind un armistițiu național, amintind că PSD a propus asta deja de mai bine de un an de zile, însă fără ecoul scontat.

PSD așteaptă un armistițiu agreat de toate partidele de dreapta care au aruncat țara în criză
de Alexandra Dima    |    26 Oct 2021   •   19:11

"Partidul Social Democrat îi mulțumește premierului desemnat, Nicolae Ciucă, pentru că a răspuns apelului nostru la un armistițiu politic în vederea traversării crizei sanitare, economice și sociale, însă consideră că pentru succesul unui astfel de acord este nevoie de efortul conjugat al întregii clase politice.", se arată într-un comunicat dat publicității marți seară. 

Social democrații au amintit totodată de planul PSD cu 10 măsuri urgente pentru țară, care a fost primit cu ostilitate atât de către președintele Iohannis cât și de premierul Cîțu. 

Florin Cîțu a ales să rupă orice punte de dialog

"PSD a fost primul partid care, de mai bine de un an, a tot cerut politicienilor puterii, în repetate rânduri, pacturi și armistiții pentru sănătatea românilor. Și în actuala criză politică, PSD a fost primul partid care a arătat deschidere pentru un dialog cu premierul desemnat și a propus – ca bază a unei înțelegeri pentru a trece criza- planul PSD cu cele 10 măsuri urgente. 

Din păcate, președintele PNL a subminat din start șansele oricărei continuări a discuțiilor și a tratat cu indiferență măsurile propuse de PSD pentru români și firmele românești. Atitudinea lui Florin Cîțu este total opusă ideii de armistițiu care înseamnă, în orice conflict, încetarea focului, adică oprirea tuturor acelor ostilități care produc victime. Însă, Florin Cîțu a ales să rupă orice punte de dialog prin atitudinea sa și face rău României, așa cum a făcut și cu dezastrul sanitar, explozia prețurilor la energie sau haosul din educație.

Rezultatul acțiunilor sale iresponsabile continuă să facă victime în fiecare zi: românii mor, firmele mor, la fel și viitorul țării când sunt închise școlile.", susțin social democrații. 

Condițiile PSD pentru acceptarea armistițului propus de Nicolae Ciucă

"PSD consideră că un armistițiu politic este absolut necesar, dar unul probat prin fapte concrete ale partidelor care au produs actuala criză politică. Astfel, dacă PNL, USR și UDMR sunt de acord cu un armistițiu politic și își asumă cele 10 măsuri urgente, atunci și PSD se va alătura acestui demers.", concluzionează social-democrații. 

Scrisoarea trimisă de Nicolae Ciucă către partide, prin care cere susținerea guvernului său: "Un armistițiu politic este soluția"

×
Subiecte în articol: PSD armistitiu PNL Nicolae Ciucă
Parteneri
Sute de clădiri din Bucureşti, în pericol să cadă la primul cutremur mare
x close