Antena 3 CNN Actualitate Scrisoarea trimisă de Nicolae Ciucă către partide, prin care cere susținerea guvernului său: "Un armistițiu politic este soluția"

Scrisoarea trimisă de Nicolae Ciucă către partide, prin care cere susținerea guvernului său: "Un armistițiu politic este soluția"

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis, a trimis, marți, o scrisoare către partidele parlamentare prin care le cere sprijin politic pentru guvernul său.

Scrisoarea trimisă de Nicolae Ciucă către partide, prin care cere susținerea guvernului său: "Un armistițiu politic este soluția"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Mia Lungu    |    26 Oct 2021   •   17:50

PNL propune un armistițiu politic partidelor parlamentare. Premierul interimar Nicolae Ciucă a trimis marți o scrisoare liderilor politici din Parlament.

Florin Cîţu anunță inițierea un armistițiu pentru România. Nicolae Ciucă a trimis partidelor parlamentare o scrisoare prin care cere sprijin

"Am văzut că în continuare celelalte partide PSD şi USR continuă să rămână cantonate în poziţia pe care au avut-o chiar înainte de această nominalizare (n.r. - a lui Nicolae Ciucă) deşi în spaţiul public spun mereu că ar dori să deblocheze această criză. Venim astăzi cu încă un element nou care sperăm noi să deblocheze această situaţie măcar pentru o perioadă, să avem un guvern cu puteri depline pentru perioada următoare.

Astăzi, premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document care este de fapt un armistiţiu prin care toate aceste partide politice vor susţine acest guvern minoritar pe o perioadă determinată pe care o vom discuta şi vor susţine şi în Parlamentul României prin proiecte, nu vor sabota activitatea acestui guvern până trecem de această iarnă. Bineînţeles că între timp avem timp să discutăm, dar e nevoie să deblocăm această criză politică. Venim cu acest document pe care îl semnăm toţi liderii politici, suntem de acord să deblocăm această criză. Dacă nici acum nu înţelegem importanţa situaţiei prin care trece România şi celelalte partide nu înţeleg să facă un pas spre a debloca criza, cred că ne îndreptăm cu paşi repezi spre o situaţie pe care nu o mai putem gestiona, iar responsabilitatea va fi a acestor partide, USR şi PSD", a declarat, marţi, preşedintele PNL, Florin Cîţu. 

×

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close