Antena 3 CNN Politică PSD va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului la jumătatea lunii octombrie

PSD va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului la jumătatea lunii octombrie

PSD va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului la jumătatea lunii octombrie
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Sep 2010   •   12:07

Partidul Social Democrat va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului la jumătatea lunii viitoare. Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că, în cazul în care Guvernul Boc va cădea, social-democraţii vor susţine un Guvern de criză împreună cu PNL.

Potrivit liderului social-democrat, moţiunea de cenzură va fi redactată astfel încât să beneficieze de un sprijin larg în rândul parlamentarilor.

Opoziţia ar mai avea nevoie de 20 de voturi pentru a fi sigură de succes.

Victor Ponta a anunţat, duminică, la Deva, că vrea să se întâlnească, la momentul moţiunii de cenzură din această toamnă, cu sindicatele, în stradă, la fel cum s-au întâlnit în 15 iunie.

"Am considerat PSD un aliat politic natural pentru sindicate. Să trecem peste tot ce s-a întâmplat în trecut, peste orgolii, peste nemulţumiri. Ne-am întâlnit pe 15 iunie, tot la moţiunea de cenzură în stradă, şi vreau să ne întâlnim din nou, în stradă, la momentul moţiunii de cenzură din această toamnă, moţiune pe care vă spun direct că îmi doresc enorm de mult să o facem în aşa fel încât să fie votată de minim 236 de parlamentari", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Liderul PSD i-a avertizat pe membrii partidului că va fi greu să dea jos Guvernul Boc.

"Va fi foarte greu să ne batem cu un sistem care foloseşte toate armele murdare ce nu sunt acceptate într-o democraţie. Eu nu vreau să fim alternativa la PDL. Nu vreau, pentru că ei au câştigat alegerile prin fraudă, prin cumpărare de voturi, prin corupţie, prin minţirea oamenilor. (...) Nu vrem să fim alternativă la aşa ceva. Eu vreau să creăm noi un proiect pentru România şi cred că speranţa oamenilor se îndreaptă spre noi. Nu doar să schimbăm Guvernul Boc-Băsescu, ci şi să salvăm România din prăpastia în care ei au adus-o", a spus Ponta.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Victor Ponta moţiune cenzură PSD PNL
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close