Antena 3 CNN Politică Rareș Bogdan: Norocul nostru e că nu avem alegeri la primăvară, ar fi un dezastru pentru partidele din coaliție

Rareș Bogdan: Norocul nostru e că nu avem alegeri la primăvară, ar fi un dezastru pentru partidele din coaliție

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a afirmat, luni, că ar fi dezastru la urne pentru PNL, USR-PLUS și UDMR dacă s-ar organiza acum alegeri.

Rareș Bogdan: Norocul nostru e că nu avem alegeri la primăvară, ar fi un dezastru pentru partidele din coaliție
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    13 Sep 2021   •   16:42

Întrebat dacă exist riscul să apară plăcuța suedeză adresată actualei guvernări, Rareș Bogdan a răspuns:

"Plăcuța suedeză apare dacă nu livrăm ce am promis. Noi avem avantajul că nu avem alegeri în toamna asta, respectiv în primăvară. Dacă am avea alegeri în toamna asta, în iarnă sau la primăvară, ar fi un dezastru pentru actualele partide ale coaliției, poate cu excepția UDMR, deși și acolo ar avea de tras să obțină 5%.

Având în vedere că primele alegeri sunt peste 2 ani și 10 luni, avem timp să consolidăm imaginea unei guvernari responsabile care nu își bate joc de români și avem timp să arătam că această bâlbâială nu caracterizează o guvernare întreagă.

Eu cunosc foarte bine istoria recentă și eram student când a condus CDR, nu avem cum să nu facem anumite paralelisme, de parcă cineva a scris un scenariu pe care călcăm și noi cum a fost atunci. Eu vreau să cred că am învățat din greșelile trecutului și să înțelegem că doar împreună putem reuși, nu separat.

Ar fi o imensă eroare din partea noastră, ca lideri ai coaliției, să ne batem joc de șansă și de valul de simpatie pe care am venit. Încă nu e epuizat valul de simpatie, oamenii încă au răbdare și ne solicită să ne maturizam, să guvernăm și să lăsăm războaiele fratricide, ceea ce înseamnă că au încă disponibilitatea să ne dea cecuri în alb, dar mult timp răbdarea lor nu va mai dura.

Nu ne trebuie decât minte. Dacă nu avem minte la noi să înțelegem oportunitatea și ne batem joc de șansa asta, atunci înseamnă că țara asta are pur și simplu un blestem când vine dreapta la putere", a spus Rareș Bogdan, pentru stiripesurse.ro.

PNL a pierdut aproape jumătate din intenția de vot, potrivit sondajului CURS. Cum ar vota românii acum

De la începutul intrării la guvernare și până în acest moment, PNL a pierdut aproape jumătate din intenția de vot, potrivit sondajului CURS. În emisiunea ”Punctul de Întâlnire” de la Antena 3 a fost analizat acest sondaj și am aflat cum ar vota românii, dacă acum ar avea loc alegeri parlamentare.

La imediata ieșire de la guvernare a celor de la PSD, în ianuare 2020, liberalii erau cotați cu 38%.

Tot la acel moment, din cauza înfrângerilor la alegerile prezidențiale și europarlamentare, a condamnării lui Liviu Dragnea și a ieșirii de la guvernare, PSD era cotat cu 27%.

Intrați la putere, cei din PNL au scăzut treptat în sondaje, iar această scădere s-a produs, în 2020, și din cauza pandemiei de coronavirus.

În 10 luni de guvenrnare, PNL a pierdut aproape jumătate din intenția de vot, iar PSD a recâștigat teren, ambele ajungând la o cotă de 32%, în octombrie 2020.

De atunci, PSD i-a întrecut în sondaje pe liberali, clasându-se pe primul loc, până la momentul actual.

Acum, PNL are o cotă de 20%, iar PSD de 35%.

Sondajul celor de la Anvangarde este similar, PSD-ul clasându-se și aici tot pe primul loc, iar PNL pe locul al doilea.

 

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan
Parteneri
S-a decis! Mașinile care nu vor mai putea fi vândute după 2035 în UE
x close