Antena 3 CNN Politică Rareș Bogdan, în scandalul banilor de pensii: "Nu acceptăm prosteala cu vreo creștere de taxe și impozite"

Rareș Bogdan, în scandalul banilor de pensii: "Nu acceptăm prosteala cu vreo creștere de taxe și impozite"

"PNL nu acceptă niciun fel de prosteală cu vreo creștere de taxe și impozite. Ajunge!”, a spus prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan. El anunță că liderii PSD și PNL se vor reuni, luni, de la ora 14.00, în ședință de coaliție.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Noi 2023   •   12:09

"Nu putem veni cu măsuri suplimentare care să încarce și mai mult un mediu economic care în momentul acesta este sub presiune și care, din cauza măsurilor luate de Guvernul Ciolacu, este extrem de afectat.

Noi ne-am bătut și am reușit să nu mergem pe impozitare de 16% pe care o doreau domniile lor la dividente, am rămas pe 8%.

Ne-am bătut să rămână pragul la microinterprinderi la 500.000 și nu la 100.000, din păcate nu am reușit să-i convingem că este important să rămână 1% impozitul și nu 3 %.

Am reușit să le explicăm că este atac la proprietate în cazul în care vin  cu acel impozit pe proprietăți cumulate de 500.000 de 1%. Ar fi fost cel mai mare din Europa. 

Citește și: Guvernul pregăteşte creşterea vârstei de pensionare şi peste 65 de ani. Ministrul Muncii: "Vrem să avem grijă de români şi de ce se întâmplă în România"

Am considerat că măsura cash-ului este o măsură care nu a reușit să fie implementată nici în Elveția, nici în Suedia, în România nu va rezolva problema. În schimb, solicităm să crească măsurile pe combaterea evaziunii.

Ca să afirmi că PNL nu vrea să mărească pensiile, după ce doi premieri liberali, Ludovic Orban și Nicolae Ciucă au mărit pensiile românilor cu acel 40%.

Ei au o problemă cu acel 40% pentru că este implementat de PNL. 

Noi am fost cei care au mărit pensiile.

Discuțiile din coaliție au fost pe 13,8% obligatoriu din cauza inflației din 2022.

Noi nu ne opunem creșterii pensiilor, ba din contră, știm că pensionarii au nevoie de bani. Știm că acest lucru este important, dar suntem echilibrați și lucizi și suntem cât se poate de responsabili și nu aruncăm.

Propunerile realiste sunt să vedem de unde luăm banii. Dacă reușim să aducem la TVA cea mai ușor de încasat taxă în toată Europa, dar cel mai greu de încasat în România, 30 de miliarde, nu avem nicio problemă să facem asta.

Astăzi am cerut ședință în coaliție la ora 14. Vom merge în coaliție,

Cei de la Ministerul Finanțelor ne vor prezenta de unde pot să aducă acești bani pentru că este important să știm dacă există vreo posibilitate de a aduce bani doar pe combatere a evaziunii pentru că pe taxe și impozite, cu riscul să aruncăm guvernarea în aer, adică să rupem orice discuție cu PSD, nu acceptăm", a declarat Rareș Bogdan.

El afirmă că liberalii vor veni "cu orice e necesar să nu mărim taxe și impozite în 2024”

"Partidul Național Liberal nu acceptă nici un fel de prosteală cu vreo creștere de impozite și taxe. Ajunge! Ne-a ajuns 3 luni de zile!

Venim cu orice e necesar pentru a nu mări impozite, taxe în anul 2024 deoarece capitalul românesc și firmele românești, respectiv firmele străine care sunt în România, sunt cele care aduc bani la buget.

Acești oameni, indiferent că sunt socialiști, liberali, conservatori sau suveraniști, trebuie să înțeleagă că fără un mediu de afaceri sănătos, fără firme românești puternice, fără un sistem bancar puternic, fără investiții în România nu avem de unde da pensii, salarii, nu avem de unde face investiții!

Domnul Ciolacu știe foarte bine că fără bani europeni, fără banii din PNRR, inclusiv tranșa care trebuie încasată până în 1 ianuarie, și fără banii din fondurile structurale, România intră în faliment. Marile investiții făcute de la Cluj la Rădăuți și de la Fălticeni până la Craiova sunt făcute cu bani europeni. ”, a spus Rareș Bogdan. 

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan bani de pensii PNL
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close