Antena 3 CNN Politică Răzvan Theodorescu a demisionat din PSD: "Partidul a intrat în derizoriu"

Răzvan Theodorescu a demisionat din PSD: "Partidul a intrat în derizoriu"

Răzvan Theodorescu a demisionat din PSD: "Partidul a intrat în derizoriu"
22 Feb 2010   •   20:39

Răzvan Theodorescu a anunţat că demisionează din PSD, el declarând că partidul a ?intrat în derizoriu?. Decizia fostului senator PSD şi ministru al Culturii în Guvernul Năstase survine după alte trei demisii din partid, anunţate după alegerea lui Victor Ponta la cârma partidului. Este vorba despre Deputatul de Neamţ Culiţă Tărâţă, Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputatul Ioan Munteanu.


Iată ce a declarat Theodorescu, după ce şi-a prezentat demisia: "Tot penibilul circului care a avut loc la acest Congres, cu aplaudaci năimiţi, m-a făcut să îmi dau seama că partidul nu a învăţat nimic din greşelile sale, convingerea mea fiind că eu nu mai pot sta într-un astfel de partid, de care am fost profund ataşat", a spus fostul senator PSD, citat de Mediafax.
El a explicat că decizia sa nu are legătură cu alegerea lui Ponta la şefia partidului. "Demisia mea nu are legătură cu alegerea noului preşedinte, Victor Ponta, care este un om onorabil, bănuiesc. Îmi pare rău, dar eu nu mai pot sta într-un astfel de partid. Credeam că acest Congres va fi o zguduitură extraordinară. Faptul că a fost schimbat Mircea Geoană nu înseamnă nimic. Circul şi tot ce s-a prezentat în presă, de la oameni năimiţi să aplaude şi vrăjitoare, m-au convins să demisionez. Credeam că flăcăra violetă şi atacurile energetice au fost un episod peste care s-a trecut, dar am constatat că, de fapt, partidul a intrat în derizoriu", a declarat Theodorescu.


Duminică, deputatul de Neamţ Culiţă Tărâţă a anunţat că demisionează din PSD şi se alătură independenţilor, fără să îşi motiveze decizia. Tărâţă este al treilea parlamentar care părăseşte partidul după Congresul soldat cu alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte.

Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputatul Ioan Munteanu au demisionat şi ei din PSD, alăturându-se grupului parlamentarilor independenţi. Ei au luat această decizie pentru că nu sunt mulţumiţi de poziţiile lor în partid după Congresul PSD.

Munteanu s-a declarat nemulţumit de Gheorghe Nechita şi de cum merg lucrurile în partid, în timp ce Mihăilescu a a afirmat că "s-a încheiat o etapă din viaţa PSD", adăugând că, în ultima vreme, experienţa sa nu a mai fost folosită de partid.

Victor Ponta a devenit, în urma alegerilor din cadrul Congresului PSD, noul preşedinte al social - democraţilor, în dauna lui Mircea Geoană.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Serban Mihailescu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close