Antena 3 CNN Politică Reacţia PSD la anunţul declanşării alegerilor anticipate

Reacţia PSD la anunţul declanşării alegerilor anticipate

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, că nu crede că vor avea loc alegeri anticipate în următoarea perioadă, în primul rând pentru că „nu există o criză politică în România”.

Reacţia PSD la anunţul declanşării alegerilor anticipate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    10 Ian 2020   •   15:38

„Vreau să felicit decizia preşedintelui României de a promulga legea PSD de dublare a alocaţiilor pentru copii. Am constatat şi eu ieri intenţia preşedintelui României de a scăpa de acest Guvern. Cu adevărat nu putea să spună că Guvernul PNL nu are performanţă şi că compromite asumarea de către preşedinte a acestui guvern. A spus-o mai elegant preşedintele României, că şi-ar dori anticipate, dar efectul este acelaşi”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a criticat intenţia preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban de declanşare a alegerilor anticipate, susţinând că un astfel de demers „ar arunca România într-o criză politică superficială”.

Citiți și: Ludovic Orban, după întâlnirea cu Iohannis: Trebuie să organizăm alegeri anticipate

„Nu cred că vor fi alegeri anticipate din mai multe motive: în primul rând nu există o criză politică în România. În România avem un guvern, minoritar, nu este prima oară, avem un preşedinte nou ales, avem un parlament funcţional, nu văd unde este criza şi, dacă ţin cont şi de contextul internaţional, deja încep să nu înţeleg cine îşi asumă declanşarea unei crize politice în România. (...)

De ce să forţăm nişte alegeri anticipate când anul acesta avem alegeri la termen? Pentru că ni se pare nouă că stăm mai bine în sondaje? Este un abuz democratic. (...)

O demisie a domnului Orban ar însemna o greşeală politică faţă de români şi aruncarea României într-o criză politică superficială. Cine o va face trebuie să îşi asume, cum şi PSD şi-a asumat greşeala când şi-a demis propriul guvern”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close