Antena 3 CNN Politică Reexaminarea Legii referedumului şi a celei privind Loteria Naţională, acceptată de conducerea Camerei

Reexaminarea Legii referedumului şi a celei privind Loteria Naţională, acceptată de conducerea Camerei

Reexaminarea Legii referedumului şi a celei privind Loteria Naţională, acceptată de conducerea Camerei
10 Dec 2008   •   15:08

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis miercuri, în unanimitate, ca cele două cereri trimise de preşedintele Traian Băsescu, de reexaminare a Legii referendumului şi a legii Loteriei Naţionale, să fie trimise la comisii, a anunţat purtătorul de cuvânt al BP, Valeriu Zgonea.
Potrivit lui Zgonea, în cazul cererii de retrimitere la comisii a Legii referendumului, preşedintele Traian Băsescu a solicitat rescrierea sau eliminarea articolului 5 deoarece acest articol a fost declarat ca fiind neconstituţional de CCR pe 12 noiembrie 2008. Respectivul articol se referea la inderdicţia organizării şi desfăşurării referendumului simultan cu alegerile prezidenţiale, parlamentare, locale sau alegerile pentru Parlamentul European, ori într-un anumit interval de timp anterior sau posterior alegerilor menţionate.
În cazul Legii Loteriei Naţionale, potrivit căreia 10% din profitul pe 2009 ar urma să fie distribuit angajaţilor acestei instituţii, Valeriu Zgonea a precizat că obiecţiile Administraţiei Prezideţiale sunt legate de faptul că nu se ştie numărul de angajaţi la care ar urma să ajungă cei 10%.
Prima Cameră sesizată în aceste două cazuri este Senatul, potrivit purtătorului de cuvânt al BP al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
Sursa foto: Mediafax Antena3.ro

×
Subiecte în articol: referendum Loteria Română reexaminare
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close