Antena 3 CNN Politică Remember: În ianuarie, PSD pleca de la guvernare dacă Boc NU îl revoca pe ministrul de interne

Remember: În ianuarie, PSD pleca de la guvernare dacă Boc NU îl revoca pe ministrul de interne

Remember: În ianuarie, PSD pleca de la guvernare dacă Boc NU îl revoca pe ministrul de interne
30 Sep 2009   •   12:22

Ministerul de Interne pare să fie cuiul lui Pepelea din actuala Coaliţie PDL-PSD. La începutul actualei guvernări, situaţia părea să fie la fel de tensionată ca şi acum: sursa tensiunilor - Ministerul de Interne. În ianuarie, liderii PSD îi ameninţau pe cei din PDL că vor părăsi guvernarea dacă ministrul de interne nominalizat de ei, Gabriel Oprea, nu e revocat de premierul Emil Boc.

Cel mai vehement era în acea perioadă Marian Vanghelie, care anunţa tranşant că PSD nu poate continua să lucreze alături de PDL dacă Emil Boc nu se descotoroseşte de ministrul de Interne. Gabriel Oprea era atunci suspectat de PSD că face jocurile preşedintelui Traian Băsescu, chiar dacă social-democraţii au fost cei care l-au propus pentru această funcţie.

VANGHELIE ŞI IEŞIREA DE LA GUVERNARE. ÎN IANUARIE


După opt luni, situaţia este exact invers: PSD ameninţă că iese de la Guvernare dacă premierul Emil Boc nu îşi retrage decretul de revocare al ministrului de Interne, Dan Nica. Acesta a fost revocat din funcţie de premier, în urma unor declaraţii legate de încercări de fraudare a alegerilor prezidenţiale. În ianuarie situaţia a fost dezamorsată prin demisia benevolă a ministrului de Interne de atunci, Gabriel Oprea. Cum premierul Emil Boc se codea să îl demită, iar PSD ameninţa cu ieşirea de la Guvernare, demisia a fost singura soluţie pentru o ieşire elegantă din criză.

Acum, când situaţia este la fel de tensionată, actualul ministru de Interne anunţă că va susţine o declaraţie de presă la ora 14:00. Cum în Coaliţie poziţiile par a fi ferme, premierul anunţând că nu renunţă la revocarea lui Nica, iar PSD susţinând că în acest caz va ieşi de la guvernare, o demisie benevolă a ministrului de Interne ar putea rezolva actuala criză. Totuşi, până acum nu a transpărut nici un semnal din partea lui Nica cum că ar intenţiona să demisioneze, mai ales că beneficiază de susţinerea tuturor liderilor PSD.

MINISTRUL DE INTERNE PSD DEMISIONEAZĂ. ÎN IANUARIE


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie Gabriel Oprea Dan Nica
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close