Antena 3 CNN Politică Schimbări majore la Guvern. Ce se întâmplă cu Cancelaria Prim-ministrului

Schimbări majore la Guvern. Ce se întâmplă cu Cancelaria Prim-ministrului

Schimbări majore la Guvern. Ce se întâmplă cu Cancelaria Prim-ministrului
13 Iul 2016   •   19:42

Guvernul a trecut la o reorganizare internă și unul dintre segmentele vizate este la Cancelaria Prim-Ministrului, acolo unde s-au produs cele mai semnificative modificări, conform știripesurse.ro.

”Saptamana trecuta Guvernul a aprobat reorganizarea Cancelariei Prim Ministrului. Prima schimbare e cea de nume: da, pana acum numele institutiei era incorect gramatical; corectam numele oficial din Cancelaria Primului-Ministru in Cancelaria Prim-Ministrului.

Apoi, reorganizarea include crearea sau regandirea catorva structuri esentiale pentru a avea politici publice mai bine coordonate, coerente si bine fundamentate:

- Coordonatorul pentru Tehnologia Informatiei care se va asigura ca de acum inainte autoritatile nu mai cheltuie miliarde de euro pe sisteme IT fara sa dispuna de instrumente de baza cum ar fi un intranet functional sau minime instrumente de document/time management

- Unitatea pentru Pregatirea Presedintiei Consiliului 2019, un prim pas cat se poate de concret in pregatirea examenului de maturitate al Romaniei in UE din 2019.

- Centrul de Analiza si Strategie, un in-house think tank al Guvernului care se va ocupa de fundamentarea empirica a optiunilor de politici publice si a strategiilor guvernamentale. Centrul este construit pe structura Directiei pentru Strategii Guvernamentale dar mandatul sau a fost complet refacut pentru a tine cont de modele de bune practici din administratiile avansate (France Strategie, European Political Strategy Centre etc)

- Directia de Comunicare si relatii cu presa care va asigura coerenta mesajului public guvernamental

- Directia de coordonare politici si prioritati al carei rol de a asigura coordonarea inter-ministeriala si calitatea reglementarilor e intarit

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close