Antena 3 Politică Fals în acte la Ministerul Agriculturii. Un secretar de stat a plecat în Ungaria cu documente inexacte legate de motivul vizitei

Fals în acte la Ministerul Agriculturii. Un secretar de stat a plecat în Ungaria cu documente inexacte legate de motivul vizitei

de Georgiana Adam    |    06 Apr 2021   •   09:31
Fals în acte la Ministerul Agriculturii. Un secretar de stat a plecat în Ungaria cu documente inexacte legate de motivul vizitei

Un secretar de stat din Ministerul Agriculturii a plecat într-o vizită oficială în Ungaria cu documente false legate de motivul deplasării, scrie investigatoria.ro. 

Antal Barabasi a primit o invitaţie în limba maghiară din partea ministrului ungar al Agriculturii, care avea legătură cu problemele fermierilor maghiari din Ţinutul Secuiesc. 

În memorandumul oficial sunt specificate, însă, alte motive, respectiv "evoluţiile în domeniul agriculturii din România şi Ungaria în anul 2020, inclusiv acţiunile implementate de autorităţile române şi ungare în acest sector în contextul pandemiei de COVID 19, pentru simplificarea modalităţilor de accesare a fondurilor europene de fermieri". 

În document, mai este specificat că discuţiile se vor axa şi pe măsurile de sprijin acordate guvernului român producătorilor grav afectaţi de efectele pandemiei. 

Ca atare, nimic despre motivele invitaţiei oficiale din partea guvernului maghiar nu era cuprins în documentele pe care Barabasi le-a avut cu el în Ungaria, ca să-şi justifice plecarea. 

Ministerul Afacerilor Externe nu a primit invitaţia în limba maghiară, iar memoradumul nu a fost semnat şi aprobat de MAE şi de premierul României, potrivit procedurilor. 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close