Antena 3 CNN Politică Șeful comisiei de control a activității SRI anunță schimbări în cadrul Serviciului

Șeful comisiei de control a activității SRI anunță schimbări în cadrul Serviciului

Șeful comisiei de control a activității SRI anunță schimbări în cadrul Serviciului
Sursa foto: Foto: Antena 3
de G.S.    |    14 Feb 2017   •   16:22

Adrian Țuțuianu, președintele Comisiei de Control al SRI, spune că se va schimba legislația funcționării SRI, dar și cea a securității naționale. Țuțuianu vrea ca legea să stipuleze clar câte mandate poate avea un șef al SRI și câți ani, conform stiripesurse.ro.

”Am constituit o subcomisie ca să redacteze un regulament pentru această Comisie pentru că noi avem unul din 1994. Am stabilit să pregătim un proiect de modificare și completare a hotărârii 30/1993 care stabilește clar ce trebuie să facă această comiei, dar care e foarte vechi. În 4 săptămâni vrem să facem acest proiect. Vom lucra în cadrul Comisiei la legislația specifică: legea securității naționale, legea funcționării SRI, legea și statului ofițerului de informații, legea terorismului ș.a.m.d. Aceste legi sunt foarte vechi, din 1991.

„Comisia nu poate propune proiecte de acte normative. Fie dăm atribuții comisiei, fie revenim la ce s-a întâmplat în 2009, când s-a întocmit o comisie specială care să elaboreze aceste acte, dar o astfel de abordare nu a dus la niciun rezultat.

„Am analizat 24 de sesizări făcut de persoane fizice. Am rezolvat 4, am trimis un răspuns sau le-am clasat. Altde 20 se află în analiză, pentru unele am cerut informări de la SRI, unele sunt dosare consistente.

“Trebuie să vedem câte mandate poate avea șeful SRI, poate să aibă mai multe mandate și tot așa. Putem să avem mandat de 4 ani, e părerea mea personală, pentru șeful SRI și prim-adjuncții, sau maxim două mandate. Soluția o va da Parlamentul.”, a spus Adrian Țuțuianu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cutremur devastator cu sute de morţi şi clădiri prăbuşite în Turcia
x close