Antena 3 CNN Politică Fără ”Șpagă” în politică. Un cunoscut politician a demisionat din Senat

Fără ”Șpagă” în politică. Un cunoscut politician a demisionat din Senat

Fără ”Șpagă” în politică. Un cunoscut politician a demisionat din Senat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Sep 2016   •   17:34

Şerban Mihăilescu şi-a anunţat joi, demisia din calitatea de senator, în prima şedinţă de plen din sesiunea de toamnă a Camerei superioare a Parlamentului, potrivit agerpres.ro.

"Pentru mine a fost un privilegiu. Am lucrat 12 ani în Senat, opt ani în Camera Deputaţilor, cu bune şi cu rele. Vă păstrez cea mai frumoasă amintire şi vă rog să plecaţi de la premisa că, dacă cineva dintre colegii mei va veni cu un sfat, o chestiune, o părere pe orice fel de treabă, vă stau cu cea mai mare plăcere la dispoziţie. Nu îmi schimb numărul de telefon şi vă doresc tuturor mult succes, succes în alegerile care urmează. Să aveţi parte de sănătate", a spus Mihăilescu de la Tribuna Senatului. 

Potrivit adresei înaintate conducerii Camerei superioare a Parlamentului, în data de 29 august, senatorul a precizat că demisionează din motive personale. 

Şerban Mihăilescu a fost ales senator în Colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr. 7 Botoşani. 

Postul de senator deţinut de Şerban Mihăilescu a fost vacantat cu 80 de voturi ”pentru” şi o abţinere. 

Senatorul Şerban Mihăilescu, cel care este cunoscut și ca Mickey Șpagă, spunea în iunie că se va retrage definitiv atât din Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), cât şi din viaţa politică

El a fost implicat în mai multe dosare. În noiembrie 2014, procurorii DNA l-au pus sub învinuire în Dosarul licenţelor Microsoft, Şerban Mihăilescu fiind suspectat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani, pentru fapte comise în perioada în care acesta era ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului (SGG).

De asemenea, în iunie 2012, pe atunci senator UNPR, Şerban Mihăilescu, a fost achitat definitiv de instanţa supremă pentru faptele de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în dosarul în care era acuzat de DNA că ar fi primit necuvenit nouă arme de vânătoare.

Achitarea a venit după ce, în decembrie 2011, instanţa supremă îl condamnase la un an de închisoare cu suspendare.

 

×
Subiecte în articol: Serban Mihailescu demisie
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close