Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "Serviciul militar obligatoriu nu va fi introdus. Apărarea şi responsabilitatea Apărării încep acasă"

Nicolae Ciucă: "Serviciul militar obligatoriu nu va fi introdus. Apărarea şi responsabilitatea Apărării încep acasă"

Șeful Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat că, deși România este țară NATO, responsabilitatea Apărării începe acasă. El a mai subliniat şi că serviciul militar obligatoriu nu va fi introdus în țara noastră.

Nicolae Ciucă: "Serviciul militar obligatoriu nu va fi introdus. Apărarea şi responsabilitatea Apărării încep acasă"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2024   •   23:14

Serviciul militar obligatoriu nu va fi introdus în România, iar apărarea țării ”începe de acasă”, chiar dacă este în NATO, spuneNicolae Ciucă, lider PNL și șef al Senatului.

Într-o intervenție la postul de televiziune Realitatea Plus, Ciucă a vorbit despre nevoia de adaptare a legislaţiei din domeniul apărării. Acesta spune că există, în prezent, legi din anii '90.

"Este nevoie să conştientizăm nevoia de întărire a sistemului de Apărare, întărirea rezilienţei. Chiar fiind ţară membră NATO, mulţi au gândit că nu mai este nevoie să facem nimic, pentru că ne apără NATO. Nu. Apărarea şi responsabilitatea Apărării încep acasă, este o responsabilitate faţă de cetăţeni, faţă de România", a declarat Nicolae Ciucă.

Totodată, Ciucă a mai precizat că serviciul militar obligatoriu nu se va introduce, însă a menționat varianta serviciului voluntar.

Cât despre o eventuală extindere a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, el a spus că "probabilitatea este una redusă", notează Agerpres.

"România este o ţară de graniţă cu frontiera terestră cea mai mare cu Ucraina. Linia frontului este la 400-600 de kilometri de ţara noastră şi în momentul de faţă se poate discuta de o probabilitate, doar că această probabilitate este redusă. Asta nu înseamnă cp nu trebuie să discutăm despre acest lucru şi asta nu înseamnă că nu trebuie să ne luăm toate măsurile pentru tot ce înseamnă descurajare, lucru care s-a şi întâmplat, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul Alianţei nord-atlantice", a mai declarat Nicolae Ciucă.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close