Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei. Cine va fi noul premier al României

Sinteza zilei. Cine va fi noul premier al României

Sinteza zilei. Cine va fi noul premier al României
de S.T.    |    05 Sep 2016   •   18:21

Susținătorii potențialilor premieri ai României au luat parte la o confruntare istorică, luni seară, la „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.

Cine ar fi cel mai bun prim-ministru al României? Pe cine vreți premier după alegeri? Ce alianță ar trebui să guverneze țara din decembrie?

Senatorul liberal Ben-Oni Ardelean a declarat că obiectivul principal al PNL este câștigarea alegerilor. „Cred că sunt oameni în PNL care ar putea să dețină funcția de premier fără niciun fel de problemă”, a spus senatorul.

Potrivit lui, „sunt foarte mulți primari și președinți de consilii județene care pot face față”.

„Doamna Alina Gorghiu este o propunere, dar sunt și alții”, a declarat Ben-Oni Ardelean.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a susținut că preşedintele PSD Liviu Dragnea are cea mai mare șansă pentru funcția de premier al României.

„Este președintele partidului și e prima opțiune a unui partid care câștigă alegerile”, a opinat Cătălin Ivan.

„Important pentru PSD e să câștige alegerile. Liviu Dragnea e prima opțiune pentru funcția de premier, dar nu înseamnă că în partid nu mai sunt și alții care să fie pe această poziție, inclusiv Victor Ponta”, a mai spus Cătălin Ivan.

Analistul Radu Soviani este de părere că România se îndreaptă către o criză bugetară și e evident că Dacian Cioloș, actualul premier al României, nu vrea să dețină funcția și după alegerile din iarnă.

„Cioloș va trebui să gestioneze efectele economice ale propriei ignoranțe”, a spus Radu Soviani, luni, la Antena 3.

Liderul PMP Gelu Vișan este de părere că Traian Băsescu, fostul președinte al României, are experienţa necesară pentru a-şi asuma funcţia de premier după alegeri.

„Sunt un susținător al lui Traian Băsescu pentru funcția de prim-ministru al României. Dacă PMP intră în Parlament, s-ar putea ca PMP să fie partidul care înclină balanța”, a declarat Gelu Vișan.

Avocatul Pavel Abraham îl susține pe Victor Ponta pentru funcția de premier al României.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „Sinteza zilei”

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close