Antena 3 CNN Politică Social-democraţii îşi aleg noua conducere. Adrian Năstase participă la Congresul PSD

Social-democraţii îşi aleg noua conducere. Adrian Năstase participă la Congresul PSD

Social-democraţii îşi aleg noua conducere. Adrian Năstase participă la Congresul PSD
de S.T.    |    19 Apr 2013   •   15:55

Social-democraţii îşi aleg noua conducere a partidului, votul urmând a se desfășura sâmbătă. Pentru funcţia de preşedinte al PSD a fost validată o singură candidatură, cea a actualului preşedinte al partidului, Victor Ponta.

Andrei Alexandru îşi depusese candidatura la şefia partidului, dar aceasta nu apare ca validată în lista de candidaţi remisă, vineri, oficial de către PSD.

Crin Antonescu, la congresul PSD: Nu-l reevaluăm pe Traian Băsescu, nu reevaluăm regimul Băsescu

Victor Ponta nu are niciun fel de emoţie. "În ce mă priveşte, nu vreau să spun sau să dau dovadă de prea multă încredere, voi candida la funcţia de preşedinte şi mă aştept, aşa cum am văzut şi azi, ca după perioada de victorii electorale, colegii mei să fie alături de mine", a spus Ponta, în 11 aprilie.

Adevărata bătălie se va da însă pentru un post de vicepreşedinte. Cinci posturi de vicepreşedinte vor fi ocupate de către doamnele din PSD, iar pentru Liviu Dragnea va fi înfiinţată funcţia de preşedinte executiv.

De ce a venit Adrian Năstase la congresul PSD. Află ce a declarat fostul premier

UPDATE 15:45- Adrian Năstase a ieşit pentru prima dată în pubilc după ce a fost eliberat din penitenciar. Fostul premier participă la Congresul PSD.

Greii PSD fac jocurile înainte de Congres pentru funcţiile de vicepreşedinte

Funcţiile de top ale viitoarei structuri de conducere a partidului sunt deja adjudecate, potrivit Mediafax, şi, dacă nu se vor înregistra "surprize", conducerea PSD după Congres va arăta astfel:

Preşedinte - Victor Ponta
Preşedinte de onoare - Ion Iliescu
Preşedinte executiv - Liviu Dragnea
Preşedinte Consiliul Naţional (CN) - funcţie deţinută de Adrian Năstase, pentru care nu se fac alegeri 
Secretar general - Andrei Dolineaschi (funcţie care, potrivit modificărilor la Statut ce vor fi adoptate la Congres, va fi una numită, validată de CExN la propunerea preşedintelui partidului şi remunerată).

În premieră, votul la acest Congres va fi unul electronic. Delegaţii vor vota în baza unei cartele unice, nenominale, folosind aparate touchscreen, aflate în fiecare din cele 60 de cabine de vot.

La congresul social-democraţilor vor participa şi foştii preşedinţi ai partidului Ion Iliescu, Oliviu Gherman, Mircea Geoană, dar şi Adrian Năstase.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close