Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu a anunțat când va fi gata noul terminal de la Aeroportul Timișoara: "Va fi pregătit să preia fluxurile de călători pentru Spațiul Schengen"

Sorin Grindeanu a anunțat când va fi gata noul terminal de la Aeroportul Timișoara: "Va fi pregătit să preia fluxurile de călători pentru Spațiul Schengen"

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeau, a verificat lucrările de infrastructură mare din județul Timiș. Acesta a anunțat și când va fi gata noul terminal de la Aeroportul Timișoara.

Sorin Grindeanu a anunțat când va fi gata noul terminal de la Aeroportul Timișoara: "Va fi pregătit să preia fluxurile de călători pentru Spațiul Schengen"
Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu
de Georgiana Adam    |    09 Feb 2024   •   12:46

"Am verificat astăzi lucrările de infrastructură mare din județul Timiș!", a transmis Sorin Grindeanu, vineri.

"Pe șantierul Variantei Ocolitoare Timișoara Sud constructorul este mobilizat și lucrările evoluează bine.

La 1 martie urmează să înceapă lucrările la tunelurile de pe secțiunea E a autostrăzii Lugoj-Deva. 

În plus, construcția noului terminal al Aeroportului internațional Traian Vuia se apropie de finalizare. La data de 31 martie va fi pregătit să preia fluxurile de călători pentru Spațiul Schengen!

Se lucrează și la modernizarea Gării de Nord din Timișoara, contract care trebuie finalizat până la sfârșitul acestui an.

Tot pentru modernizarea infrastructurii feroviare vor începe, la 1 martie, lucrările Lotul 2 (Lugoj - Timișoara Est) al căii ferate Arad-Timișoara-Caransebeș.

În paralel, sunt o serie de alte proiecte în derulare sau în pregătire pentru infrastructura rutieră, feroviară și aeroportuară care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții și a performanțelor economice din județul Timiș.

Varianta Ocolitoare Timișoara Vest, noua linie de cale ferată care va asigura legătura dintre Gara de Est și Aeroportul Internațional Timișoara, construirea unor facilități cargo pentru aeroport sau pasajul feroviar Baader sunt doar câteva exemple.", a mai precizat ministrul Transporturilor, pe Facebook.

Timișoara Sud

Am verificat astăzi lucrările de infrastructură mare din județul #Timiș! Pe șantierul Variantei Ocolitoare #Timișoara Sud constructorul este mobilizat și lucrările evoluează bine. La 1 martie urmează să înceapă lucrările la tunelurile de pe secțiunea E a autostrăzii Lugoj-Deva. În plus, construcția noului terminal al Aeroportului internațional Traian Vuia se apropie de finalizare. La data de 31 martie va fi pregătit să preia fluxurile de călători pentru Spațiul #Schengen! Se lucrează și la modernizarea Gării de Nord din Timișoara, contract care trebuie finalizat până la sfârșitul acestui an. Tot pentru modernizarea infrastructurii feroviare vor începe, la 1 martie, lucrările Lotul 2 (Lugoj - Timișoara Est) al căii ferate Arad-Timișoara-Caransebeș. În paralel, sunt o serie de alte proiecte în derulare sau în pregătire pentru infrastructura rutieră, feroviară și aeroportuară care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții și a performanțelor economice din județul Timiș. Varianta Ocolitoare Timișoara Vest, noua linie de cale ferată care va asigura legătura dintre Gara de Est și Aeroportul Internațional Timișoara, construirea unor facilități cargo pentru aeroport sau pasajul feroviar Baader sunt doar câteva exemple.

Posted by Sorin Grindeanu on Friday, 9 February 2024

Grindeanu, despre declarațiile lui Nica despre susținerea candidaților PNL: Astea-s vise

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu exclude posibilitatea ca PSD Timiș să susțină candidații PNL, așa cum a sugerat Alin Nica: "Astea-s vise".

"Exclus ca PSD Timiș să susțină, dacă ar fi posibil sau s-ar întâmpla un asemenea scenariu, doar candidați de la PNL. Exclus asemenea lucru", spune Sorin Grindeanu.

Liderul PNL Timiș, Alin Nica, a exclus, joi, candidaturile comune PNL-PSD la alegerile locale din acest an și spune că PNL are deja propriii candidați în aceste alegeri, așa că PSD ar putea doar să îi susțină.

"Astea-s vise. Noi nu suntem aici la chestiuni pe care și le dorește unul și vine și le spune cu voce tare. Eu spun ca prim-vicepreședinte că PSD Timiș e exclus să accepte candidaturi exclusive din partea PNL dacă se ajunge la scenariul de a avea candidați comuni. Dar poate nu se ajunge", încheie Grindeanu.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close