Antena 3 CNN Politică SRI a instrumentat dosarul Antenelor. Radu Tudor: „Se confirmă caracterul de poliţie politică”

SRI a instrumentat dosarul Antenelor. Radu Tudor: „Se confirmă caracterul de poliţie politică”

SRI a instrumentat dosarul Antenelor. Radu Tudor: „Se confirmă caracterul de poliţie politică”
de M.T.    |    02 Oct 2013   •   19:39

Dosarul împotriva antenelor a fost o operaţiune SRI executată de DNA, susţine site-ul luju.ro

Dovada că dosarul de şantaj nu a fost deschis la plângerea administratorului RCS&RDS şi că acesta a fost pus să facă plângere la DNA, o constituie mandatul de siguranţă naţională menţionat în rechizitoriu.

Mandatul, emis de ICCJ, la cererea SRI, a fost dat cu 45 zile înainte de denunţ. SRI a acţionat după ce Băsescu a catalogat presa, cu predilecţie Antenele, drept o vulnerabilitate la siguranţa natională, scrie Lumea Justiţiei.

Dezvăluirile de pe luju.ro au fost comentat de jurnalistul Radu Tudor, în cadrul emisiunii "La ordinea zilei" de la Antena 3.

„Informaţia este mai mult decât importantă, pentru că ea confirmă caracterul de poliţie politică pe care îl au instituţiile de forţă subordonate lui Traian Băsescu. Executanţii preşedintelui au împins această adversitate până la limita imbecilităţii”, a spus Radu Tudor.

„Se dovedeşte astăzi cu probe, cu documente, cu acte că serviciile secrete au interceptat un grup de presă cu 45 de zile înainte de existenţa unui dosar oficial. Dacă această chestiune i se pare cuiva în regulă, dacă i se pare că asta are un caracter democratic şi un caracter de respectare a legii, înseamnă că suntem în Belarus”, a adăugat jurnalistul.

„Mai e nevoie de mai multe argumente? De câte sute de ore de emisiune mai e nevoie la Antena 3 ca să se dovedească faptul că acest post de televiziune este supus unei practici de poliţie politică?”, s-a întrebat realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire".

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close