Antena 3 CNN Politică Stolojan răspunde acuzaţiilor lansate de ANI: Declaraţia de avere viza situaţia când nu cumpărasem acţiuni

Stolojan răspunde acuzaţiilor lansate de ANI: Declaraţia de avere viza situaţia când nu cumpărasem acţiuni

Stolojan răspunde acuzaţiilor lansate de ANI: Declaraţia de avere viza situaţia când nu cumpărasem acţiuni
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Apr 2013   •   16:53

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, miercuri, referitor la sesizarea ANI, că el "a raportat corect" în declaraţia de avere din mai 2012, arătând că aceasta se referea situaţia de până în 31 decembrie 2011, când încă nu cumpărase acţiuni la Transgaz.
   
"Eu în aprilie 2012 am cumpărat acţiuni la Transgaz. În mai am făcut declaraţia de avere pentru 2011 şi am declarat acţiunile pe care le-am avut la sfârşitul anului 2011. În mai 2013 voi raporta situaţia de avere la sfârşitul lui 2012, unde vor apărarea şi acţiunile de la Transgaz achiziţionate în aprilie 2012", a explicat Stolojan, citat  de Mediafax.
   
Potrivit europarlamentarului PDL, aceasta a fost o raportare "corectă".
   
"Am raportat corect, pentru că declaraţia de avere era până la 31 decembrie 2011. În mai 2013 voi face declaraţia de avere pentru 31 decembrie 2012", a menţionat Stolojan.
   
Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals în declaraţii pentru că nu şi-a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate la data de 25 mai 2012 acţiunile la Transgaz Mediaş, în cazul său fiind sesizat Parchetul ICCJ.
   
"Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, de către Theodor Dumitru Stolojan, deputat în Parlamentul European", informează ANI într-un comunicat.
   
Stolojan se declarase iniţial nesigur în privinţa omisiunii de a-şi declara acţiunile la Transgaz. "Eu cred că le-am declarat. Eu aşa ţin minte că am făcut o anexă în care le-am declarat. O să verific acasă, că am păstrat declaraţiile, şi o să văd", a susţinut europarlamentarul PDL, contactat de "Gândul".
   

×
Subiecte în articol: Theodor Stolojan ANI
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close