Antena 3 CNN Politică SURSE: Numele Elenei Udrea apare în dosarul şefei DIICOT

SURSE: Numele Elenei Udrea apare în dosarul şefei DIICOT

SURSE: Numele Elenei Udrea apare în dosarul şefei DIICOT
21 Noi 2014   •   18:22

Şefa DIICOT, Alina Bica se află în arestul Poliţiei Capitalei, acuzată de abuz în serviciu. CSM nu doreşte însă ca Bica să rămână după gratii în următoarele 30 de zile, aşa că a dat aviz favorabil doar pentru arestul la domiciliu. Alina Bica fost audiată mai bine de 6 ore de procurorii anticorupţie, alături de omul de afaceri Gheorghe Stelian, un apropiat al Elenei Udrea.

Procurorii Laurei Codruţa Kovesi au ridicat-o din stradă pe Alina Bica după ce au blocat-o în trafic. Au dus-o apoi la DNA, unde procurorii au decis s-o reţină 24 de ore. Şefa DIICOT este acuzată de abuz în serviciu.

Deocamdată informaţiile obţinute sunt pe surse. Numele lui Dorin Cocoş cât şi al Elenei Udrea sunt menţionate în referatul pentru arestarea preventivă intocmită de procurorii anticorupţie. Aceiaşi procuori îl vor înainta magistraţilor pentru a putea relata presupusele fapte, aşa cum au reieşit în urma anchetei. Iar pe baza acestui referat, dacă probele sunt suficient de puternice, judecătorul va stabili fie arestarea preventivă a celor vizaţi, ori alte măsuri preventive.

În acest dosar este vorba şi despre mai multe interceptări între mai multe persoane, care, cel mai probabil vor cântări destul de greu.

Conform procurorilor DNA, Alina Bica şi ceilalţi membri ai comisiei ştiau că preţul terenului este umflat în acte, aşa că au cerut explicaţii de la evaluator şi un scurt istoric al dosarului. Prin această despăgubire ilegală, statul a fost prejudiciat cu peste 62 de milioane de euro.

Alături de Bica, la DNA a fost adus şi Gheorghe Stelian, apropiat al Elenei Udrea şi partener de afaceri cu Alexandru Faur, cel care a preluat creditul de 3,3 milioane euro pe care fostul ministru al Turismului îl avea la bancă. Gheorghe Stelian este acelaşi care i-a vandut Elenei Udrea, cu 900.000 euro, terenul din strada Frederic Chopin din zona Floreasca, Bucuresti, preluand drepturile litigioase pentru acest teren de la mostenitoarea de drept, Irina Raicoviceanu, careia i-a dat doar 10.000 euro.

Neregulile în cazul acestei retrocedari au fost semnalate de  premierul Victor Ponta încă din 2012.

Documentele suspecte au fost trimise atunci la Parchet şi la DNA, iar urmărirea penală a început doi ani mai târziu.



×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close