Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, despre audierile la comisiile parlamentare: „Președintele ar fi putut să ia atitudine, să cheme la respectarea deciziilor CCR”

Tăriceanu, despre audierile la comisiile parlamentare: „Președintele ar fi putut să ia atitudine, să cheme la respectarea deciziilor CCR”

Tăriceanu, despre audierile la comisiile parlamentare: „Președintele ar fi putut să ia atitudine, să cheme la respectarea deciziilor CCR”
Sursa foto: FOTO: Agerpres
30 Oct 2017   •   16:39

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că președintele Klaus Iohannis ar fi putut să ia atitudine și să cheme la respectarea deciziilor Curții Constituționale, în contextul în care sunt persoane care nu vor să se prezinte în fața comisiilor parlamentare.

„După ce și-a preluat mandatul (Klaus Iohannis, n.r.), ne demonstrează că este beneficiarul acestui sistem, a statului paralel și, prin atitudinile pe care le-a adoptat, prin declarațiile publice, nu face decât să confirme această aserțiune a mea. Este regretabil, pentru că nu pot să existe două puteri paralele în stat: puterea legitimă și o putere ilegitimă'', a afirmat, luni, la Senat, Călin Popescu Tăriceanu.

El a făcut referire la faptul că persoanele chemate în fața comisiilor speciale ale Parlamentului ar trebui să vină să explice „ce rol au jucat în momente cheie ale evoluției din ultima perioadă''.

„Sunt comisiile create special, ale Parlamentului, pentru investigarea modului cum s-au desfășurat alegerile din 2009 și prezența unor persoane, unor conducători de instituții la întâlniri al căror scop nu este clar și despre care văd că se feresc să vorbească. Și nu numai că se feresc să vorbească, nu vor să participe și să dea răspunsurile pe care cred că sunt obligați să le dea, pentru că este o temă de interes public: ce rol au jucat aceste persoane în diferite momente cheie ale evoluției din ultima perioadă, ale derulării unor evenimente, unor decizii, au obligația în fața cetățenilor și în fața Parlamentului să dea aceste răspunsuri. Modul în care evită prezența la comisii pentru a da răspunsuri este, cred, elocventă. Iată, președintele ar fi putut să ia atitudine, așa cum a făcut în alte situații, și să cheme la respectarea, cel puțin, a deciziilor Curții Constituționale, dacă nu mai mult'', a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului a fost întrebat de jurnaliști cum comentează informațiile din spațiul public potrivit cărora Liviu Dragnea și Victor Ponta ar fi fost la întâlniri cu Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea.

„Eu am vorbit de cei care nu aveau ce să caute acolo, adică instituțiile de forță, serviciile, procuratura, aici e o problemă. Ce căutau ele?! Că se întâlnesc premierul cu liderii partidelor politice nu e ceva anormal'', a răspuns Călin Popescu Tăriceanu.

„Deci ceilalți sunt obligați să dea răspunsurile. Că nu i-a obligat nimeni, nu i-a dus, bănuiesc, cineva cu forța acolo'', a adăugat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close