Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu i-a cerut demisia lui Dan Nica. Ministrul a refuzat

Traian Băsescu i-a cerut demisia lui Dan Nica. Ministrul a refuzat

Traian Băsescu i-a cerut demisia lui Dan Nica. Ministrul a refuzat
Sursa foto: nica
30 Sep 2009   •   21:06
Update: Ministrul Dan Nica a părăsit Palatul Cotroceni. Potrivit unor surse, întlnirea, care a durat câteva zeci de minute, nu a avut rezultatul dorit de preşedinte. Un comunicat al administraţiei prezidenţiale arată că Traian Băsescu i-a cerut lui Dan Nica să ia în considerare prezentarea demisiei.

"Preşedintele l-a rugat pe domnul Nica să ia în considerare posibilitatea de a demisiona din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru a debloca situaţia existentă în coaliţie" se arată în comunicat.

În condiţiile în care Dan Nica, susţinut de partid, a refuzat propunerea preşedintelui, "responsabilitatea" ruperii protocolului de coaliţie îi va reveni acestuia.

?Mi-a sugerat să iau în calcul şi varianta demisiei, i-am spus că nu. De altfel i-am spus că cel care ar trebui să îşi dea demisia sau să fie demis este Emil Boc? a declarat miercuri seară Dan Nica, la Realitatea TV.


Purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale, Valeriu Turcan, a anunţat că vicepremierul Dan Nica a fost chemat la Palatul Cotroceni, la o discuţie cu Traian Băsescu. În urma acestei întâlniri, preşedintele ar putea lua o decizie în legătură cu revocarea din funcţie a Ministrului de Interne.

?I-am dat acceptul nostru pentru a merge acolo, pentru că această situaţie trebuie clarificată? a declarat liderul PSD, Mircea Geoană.

Propunerea de revocare din funcţie a Ministrului a ajuns marţi la Cotroceni. Preşedintele amână semnarea acesteia şi a propus celor două partide să găsească o soluţie de mijloc: numirea la şefia Internelor a unui independent sau a unui membru al opoziţiei.

Liderii PSD şi-au reafirmat miercuri sprijinul necondiţionat pentru Ministrul Nica. Acesta declara că, în cazul semnării propunerii de revocare de către preşedinte, toţi miniştrii PSD îşi vor depune, în 30 de minute, demisia.

Citiţi comunicatul administraţiei prezidenţiale(pdf)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Nica
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close