Antena 3 CNN Politică Tudorel Toader: Documentele pentru extrădarea lui Popoviciu, trimise

Tudorel Toader: Documentele pentru extrădarea lui Popoviciu, trimise

Tudorel Toader: Documentele pentru extrădarea lui Popoviciu, trimise
18 Aug 2017   •   08:48

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vorbit despre demersurile pe care, de câteva zile, statul român le face pentru a-l aduce în țară pe Puiu Popoviciu. Toader spune că procedura de extrădare depinde foarte mult de termenul pe care îl are la dispoziție instanța din Anglia pentru a soluționa acest caz.

„Referitor la Puiu Popoviciu, instanța emitentă a mandatului de arestare a trimis întreaga documentație. Instanțele judiciare londoneze sunt sesizate cu privire la punerea în aplicare a mandatului european de arestare. Instanța londoneză probabil va stabili un termen, termen la care se vor dezbate probleme legate de trimiterea lui în țară”, a explicat ministrul Justiției.

Întrebat cât va dura procedura, Tudorel Toader a răspuns că „noi avem în momentul acesta peste 30 de cauze în Marea Britanie de punere în aplicare a unui mandat de executare de returnare în țară. Nu putem ști de aici termenul la care soluționează instanța din Anglia”.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la șapte ani închisoare în dosarul "Băneasa".

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close