Udrea: Dacă deputaţii nu se pot lămuri din datele aflate pe site-ul ministerului, voi merge la comisie

04 Aug 2009   •   09:39
Udrea: Dacă deputaţii nu se pot lămuri din datele aflate pe site-ul ministerului, voi merge la comisie
elena udrea

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că va participa la şedinţele comisiei de anchetă în cazul în care parlamentarii nu se vor lămuri din datele postate pe site-ul ministerului şi vor solicita informaţii pe care ea le-ar putea pune la dispoziţie.
"Nu m-a invitat nimeni la comisie. Eu sper ca, atunci când mă duc, domnul Orban să fie pregătit. Dacă nu se pot lămuri din datele pe care le avem puse pe site-ul ministerului, dacă sunt informaţii pe care eu pot să le pun la dispoziţie şi nu angajaţii ministerului, sigur, voi merge", a declarat Elena Udrea.
Ea a mai spus că membrii comisiei trebuie să afle " lucruri esenţiale". "Dacă nu sunt eu cea în măsură să le dea explicaţiile, presupun că nu pe mine vor să mă vadă, ci să se informeze corect", a adăugat ministrul Turismului, citat de Mediafax.
Elena Udrea a reluat şi o serie de afirmaţii referitoare la ministerele conduse de membrii PSD şi PNL. "Haideţi să ne uităm la ministerele PSD. Dacă vrem într-adevăr să ştim cum se cheltuieşte banul public, cum s-au cheltuit 3 milioane? foarte bine, dar haideţi să vedem cum s-au cheltuit sutele de milioane la ministerele PNL ...", a spus Elena Udrea.
Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, se va reuni, marţi, la ora 11.00, în prima şedinţă de la constituire.
Comisia este condusă de deputatul PNL Ludovic Orban, ceilalţi membri fiind deputaţii PSD Aura Vasile, Robert Negoiţă, Vasile Bleotu, Dumitru Chiriţă şi Nicolae Bănicioiu, liberalii Claudiu Ţaga şi Adriana Săftoiu şi deputatul UDMR Lakatos Peter. Grupurile parlamentare ale PDL şi minorităţilor naţionale nu au desemnat membri pentru comisia de anchetă în cazul Udrea.
Comisia va stabili marţi regulamentul de funcţionare, programul de lucru şi documentele care vor fi solicitate Ministerului Turismului.
Deputatul PNL lul Ludovic Orban, a declarat, vineri, că nu crede că ministrul Elena Udrea va face greşeala de a nu se prezenta la audieriledin comsia parlamentară sau de nu prezenta documentele solicitate, menţionând că există sancţiuni pentru astfel de cazuri.
Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, în 27 iulie, hotărârea privind înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul ministrului Turismului.
Hotărârea Camerei Deputaţilor a venit după ce PNL şi PSD au solicitat înfiinţarea unei comisii de anchetă care să verifice legalitatea cheltuirii banilor publici la Ministerul Turismului, precum şi a modului în care s-au încheiat şi derulat contractele de publicitate privind promovarea turismului.

Antena3.ro

x close