Antena 3 CNN Politică Un partid plătește procesele după bătaia din Piață

Un partid plătește procesele după bătaia din Piață

Un partid plătește procesele după bătaia din Piață
12 Aug 2018   •   17:10

PNL prin vocea liderului partidului a anunțat că oferă consiliere juridică celor care au fost agresaţi de jandarmi la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei şi care ar trebui să formuleze plângeri la Parchet.

Ludovic Orban i-a sfătuit pe toţi cei care au fost agresaţi sau au inhalat gaze lacrimogene să formuleze plângeri penale la Parchet împotriva jandarmilor sau a conducerii Jandarmeriei, precizând că PNL le va acorda asistenţă juridică gratuită.

"Foarte mulţi colegi din piaţă mi-au spus de existenţa unor personaje fie din galerie, fie din grupări agresive care nu aveau ce să caute acolo, acolo a fost un protest al unor oameni civilizaţi, care nu au fost agresivi. (...) Jandarmeria de ce nu a extras elementele violente? Rostul Jandarmeriei este să îi păzească inclusiv pe cetăţenii paşnici care protestează. Jandarmeria a dat tot timpul cu gaze lacrimogene şi au avut o atitudine provocatoare. A fost folosită violenţa fără niciun motiv, este evident că au fost instruiţi să intre la intimidare şi să lovească oamenii paşnici", a afirmat, sâmbătă, Orban.

Și cei din USR au anunțat că vor oferi asistență juridică.

 

 

×
Subiecte în articol: PNL editie de weekend Ludovic Orban
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close