Antena 3 CNN Politică Valeriu Zgonea: USD-ul va lua o decizie în conformitate cu prevederile legale. Suntem în termenele legale

Valeriu Zgonea: USD-ul va lua o decizie în conformitate cu prevederile legale. Suntem în termenele legale

Valeriu Zgonea: USD-ul va lua o decizie în conformitate cu prevederile legale. Suntem în termenele legale
03 Mar 2014   •   18:59

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, luni, înregistrarea pentru alegerile europarlamentare a alianţei electorale USD, formată din PSD, UNPR şi PC.

Valeriu Zgonea a vorbit despre decizia BEC de a respinge înregistrarea denumirii USD, pentru că este asemănătoare cu USL.

"USD-ul va lua o decizie în conformitate cu prevederile legale. Suntem în termenele legale. Avem posibilitatea să depunem în continuare, sub sigla unui partid, să candidăm la alegerile europarlamentare, nu e nicio problemă, s-a mai întâmplat", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

"Parlamentul României nu votează acorduri politice, ci propuneri de guvernare. Proiectul pe care eu l-am văzut şi a fost trimis celor două Birouri Permanente Reunite este proiectul din 2012 la care s-a asociat şi Uniunea democrată Maghiară din România şi din câte am fost informat de liderii grupurilor parlamentare PPDD şi ei vor susţine", a mai adăugat Valeriu Zgonea.

"Este un acord între grupurile politice parlamentare de susţinerea proiectului început în 21 decembrie 2012 de alte forţe politice. (...) Dacă această mică remaniere primeşte sută la sută din voturile Parlamentului, este aceeaşi problemă, nu se schimbă sub nicio formă proiectul guvernamental. Din punct de vedere constituţional, noi nu avem nicio problemă "


×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close