Antena 3 CNN Politică Variantă de lucru la PSD: Dan Nica ar putea cumula postul de vicepremier cu portofoliul Internelor

Variantă de lucru la PSD: Dan Nica ar putea cumula postul de vicepremier cu portofoliul Internelor

Variantă de lucru la PSD: Dan Nica ar putea cumula postul de vicepremier cu portofoliul Internelor
Sursa foto: Dan Nica
14 Ian 2009   •   17:35

Liderii PSD discută la Snagov posibilitatea cumulării funcţiilor de vicepremier cu cea de ministru al Internelor, în persoana lui Dan Nica, actualul interimar al acestui minister.
Vicepremierul Dan Nica a fost numit, marţi, în funcţia de ministru interimar al Administraţiei şi Internelor, în locul lui Gabriel Oprea.
Potrivit unor surse social-democrate, această variantă nu ar întâmpina prea multă opoziţie nici din partea susţinătorilor lui Liviu Dragnea, Marian Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc. Aceştia îl percep pe Nica ca pe un coleg maleabil şi inofensiv, comparativ cu predecesorul său, Gabriel Oprea, sub oblăduirea căruia ar putea să-şi numească proprii oameni în posturi de secretari de stat şi în şefiile direcţiilor tehnice, gen DGIPI, coordonate de acest minister.
Conform aceloraşi surse, Marian Vanghelie,liderul PSD Bucureşti ar putea prelua interimatul filialei de Ilfov, unde va demara o operaţiune de curăţenie în rândul membrilor social-democraţi cu grade cu care Oprea a populat structura de conducere locală a a partidului.
Antena3.ro Marţi, Oprea şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Administraţiei Interne, după ce, cu o zi în urmă, conducerea PSD i-a retras sprijinul politic pentru această funcţie şi a propus excluderea sa din partid, pentru că nu a avut girul formaţiunii la numirea secretarilor de stat în MAI.

×
Subiecte în articol: Dan Nica MAI vicepremier PSD Snagov
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close