Antena 3 CNN Politică Vasile Puşcaş: Alegerile europene riscă să fie marcate de "euro-indiferentismul" populaţiei

Vasile Puşcaş: Alegerile europene riscă să fie marcate de "euro-indiferentismul" populaţiei

Vasile Puşcaş: Alegerile europene riscă să fie marcate de "euro-indiferentismul" populaţiei
Sursa foto: Vasile Puºcaº
15 Apr 2009   •   11:39

Alegerile europene din 7 iunie riscă să fie marcate de un "euro-indiferentism" al populaţiei, a declarat miercuri şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Vasile Puşcaş. În opinia oficialului DAE, există pericolul ca "euro-scepticismul" să fie înlocuit cu o apatie mult mai periculoasă, euro-indiferentismul cetăţenilor.
"Dacă la noi discursul public se mişcă în direcţia în care s-a realizat în ultimii ani, atunci vom avea un euro-indiferentism al cetăţenilor, ceea ce ar fi chiar mai grav decât euro-scepticismul, pentru că euro-scepticismul poate să se diminueze sau nu, dar indiferenţii s-ar putea să nu fie la fel de uşor de mobilizat", a declarat, pentru RFI România, Vasile Puşcaş.
Apatia electoratului "s-ar traduce într-o indiferenţă faţă de instituţii, faţă de procesul decizional european, faţă de instituţiile europene şi la urma urmei faţă de implementarea politicilor europene" a mai avertizat Puşcaş, referindu-se la frustrarea foarte mare existentă în mediul rural şi în mediul urban mic şi care ?începe să se dezvolte şi în mediul urban mare".
"Lucrul acesta ar însemna pentru noi costuri şi nu beneficii, aşa cum ar aştepta toţi cetăţenii de pe urma aderării la Uniunea Europeană", a conchis şeful DAE.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pericol populatie
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close