Antena 3 CNN Politică Victor Ponta face apel pentru păstrarea Uniunii Social Liberale: Sper că PNL va rămâne la guvernare

Victor Ponta face apel pentru păstrarea Uniunii Social Liberale: Sper că PNL va rămâne la guvernare

Victor Ponta face apel pentru păstrarea Uniunii Social Liberale: Sper că PNL va rămâne la guvernare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    24 Feb 2014   •   13:05

În numele celor trei partide care s-au constituit în USD, facem un apel către colegii noştri de guvernare, Partidul Naţional Liberal, să păstrăm guvernarea sub formula USL, a spus Victor Ponta, luni, la finalul reuniunii BPN a PSD.

"Facem apel să existe nominalizări pentru funcţiile care aparţin conform votului politic al Parlamentului PNL-ului şi evident un apel la solidaritate guvernamentală şi politică în îndeplinirea celor două principiii fundamentale care au stat la baza formării Uniunii Social Liberale: schimbarea regimului şi a modului de guvernare a României din mandatele domnului Traian Băsescu şi o guvernare comună, de succes, pentru guvernarea României şi pentru îndreptarea greşelilor şi măsurilor luate împotriva populaţiei în perioada regimului Traian Băsescu", a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a anunţat, totodată, că nimeni din Uniunea Social Democrată nu va iniţia sau sprijini vreun demers privind revocarea preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, din funcţia de preşedinte al Senatului.

Ponta a precizat că în cazul în care PNL se retrage din guvern, va nominaliza interimari la ministerele conduse acum de liberali şi doar după expirarea termenului pentru interimat va merge în Parlament cu un nou guvern.

Ştirea iniţială:

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, şi preşedintele PC, Daniel Constantin, participă, luni dimineaţă, la reuniunea BPN a PSD, în calitate de invitaţi.

UPDATE 11.00Daniel Constantin: Nu dorim ruperea USL

Liderul PC, Daniel Constantin, participă pentru prima dată la şedinţa BPN a PSD, în timp ce preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, este invitat permanent.

"Este o reuniune extinsă a conducerii PSD, la care i-am invitat şi pe preşedinţii UNPR şi PC ca să poată să fie prezenţi la discuţiile noastre şi la propunerile pe care le avem", a precizat preşedintele PSD, Victor Ponta, în debutul reuniunii BPN a PSD.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close