Antena 3 Politică Victor Ponta: În proporţie de 99%, putem reduce TVA chiar din luna aprilie

Victor Ponta: În proporţie de 99%, putem reduce TVA chiar din luna aprilie

de G.S.    |    25 Mar 2015   •   11:00
Premierul Victor Ponta a anunţat,  miercuri, în cadrul unei conferinţe, că are o veste bună pentru români, în contextul în care există o imagine destul de clară despre încasările la bugetul de stat pentru primul trimestru: 
 
"Putem, în proporţie de 99%, să aplicăm o măsură de reducere a TVA, chiar din luna aprilie. Şi practic, Codul Fiscal, cel care va intra în vigoare la 1 ianuarie şi care prevede atât reducerea cotei TVA la 20%, cât şi reducerea la 9% pentru produsele agricole de bază, să fie devansată cu cel puţin şase luni. Asta este vestea bună. Vestea mai puţin bună este că nu putem să le facem pe ambele anul acesta. Ori reducem TVA la 20%, ori păstrăm TVA la 24% şi reducem la produsele alimentare. Important este să facem analiza, ca să facem cel mai bun lucru. E ca acasă, ai nevoie şi de pâine, ai nevoie şi de lapte. La care renunţi? Pentru că ai nevoie de ambele. Vreau să luăm o măsură care să ajute economia, în ansamblul său. Nu ştiu care va fi alegerea, important este că orice vom decide în aprilie, de la 1 ianuarie, atât TVA cât şi preţurile vor fi reduse. Sunt măsuri de care are nevoie România."
 
Premierul a adăugat că urmează să facă o analiză, alături de specialişti, pentru a vedea care dintre cele două măsuri este mai bună pentru economia generală a României şi că este important să se menţină trendul ascendent al economiei.


"Vom face o analiză până pe 15 aprilie. Vom vedea care dintre măsuri este mai utilă pentru dezvoltarea noastră. Mesajul pe care îl dăm este extrem de important. Rezultatele din ultimii trei ani sunt bune, dar trebuie susţinute în continuare. Dacă adoptăm măsura în aprilie, la 1 iunie intră în vigoare."
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close