Antena 3 CNN Politică Victorie psihologică pentru Geoană: Congres extraordinar PSD pe 20 februarie (VIDEO)

Victorie psihologică pentru Geoană: Congres extraordinar PSD pe 20 februarie (VIDEO)

Victorie psihologică pentru Geoană: Congres extraordinar PSD pe 20 februarie (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Geoanã
25 Ian 2010   •   17:53

Membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD au votat, luni, organizarea unui Congres Extraordinar pentru data de 20 februarie, deşi au existat o serie de propuneri pentru desfăşurarea a două astfel de evenimente: unul pentru statut şi celălalt pentru alegerile interne care privesc conducerea partidului, susţin surse social-democrate. Potrivit surselor citate, social-democraţii s-au certat puţin asupra fixării datei acestui Congres. O parte din ei se pronunţau pentru 20 februarie, iar partizanii alocării unui timp mai lung pentru elaborarea platformelor ideologice şi a noului statut propuneau ziua de 27 februarie.

Tot luni, s-a decis ca, pe 4 februarie, să aibă loc Consiliul Naţional al PSD.

GEOANĂ: CONGRESUL EXTRAORDINAR ARE LOC PE 20 FEBRUARIE


Deocamdată, derularea discuţiilor din cadrul CExN oferă actualului lider Mircea Geoană un oarecare confort psihologic, în condiţiile în care fixarea Congresului pentru luna febraurie ar confirma sprijinul declarativ primit din partea a mai bine de 30 de lideri de filialela reuniunea de la Poina Braşov care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

Potrivit surselor citate, social-democraţii au avut de ales astăzi, în cadrul şedinşei CExN, între propunerea unui singur Congres extraordinar şi cea a organizării a două evenimente de acest fel, primul urmând a fi dedicat numai pentru modificării statutului partidului, a programul politic şi a platformei ideologice.

Susţinătorii aceste idei lideri de filiale, daţi ca partizani ai lui Adrian Năstase şi Cristian Diaconescu au invocat faptul că altfel s-ar crea un paradox în condiţiile în care liderii de filialele şi delegaţii la Congres ar urma să fie aleşi până în februarie pe baza vechiului statut, în timp ce noua conducere va beneficia de prevederile noului regulament de organizare şi funcţionare al partidului.



Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD Consiliu National
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close