Antena 3 CNN Război în Israel Armata israeliana publică noi imagini şi o hartă care arată că Spitalul Baptist a fost lovit de o rachetă trasă din Gaza

Armata israeliana publică noi imagini şi o hartă care arată că Spitalul Baptist a fost lovit de o rachetă trasă din Gaza

Armata israeliană a publicat noi imagini, dar şi o hartă, care arată că spitalul Baptist a fost lovit de o rachetă trasă din Gaza. Sute de oameni au murit, după ce spitalul Al-Ahli a fost bombardat.

de Alin Tarnovschi    |    18 Oct 2023   •   09:30

Purtătorul de cuvânt al IDF (n.r. Israeli Defense Force - Forţele de Apărare ale Israelului), contraamiralul Daniel Hagari, a declarat, într-o postare pe X că IDF deţine informaţii care confirmă faptul că explozia şi incendiul de la Spitalul Al-Ahl Arabi Baptist din nordul Gaza, a fost cauzat de o rachetă lansată de Jihadul Islamic Palestinian.

Încă de noaptea trecută, IDF a susţinut, în numeroase postări pe X, că spitalul nu a fost ţinta unui atac aerian al Israelului.

Noi imagini surprinse de o cameră de supraveghere montată la graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza arată momentul în care o serie de rachete sunt lansate din Gaza, iar la scurt timp după lansare o explozie uriaşă are loc la sol, tot în Gaza, pe traiectoria rachetelor lansate.

Citeşte şi: Hezbollah anunţă "o zi de furie fără precedent" în Israel, după tragedia cu sute de morţi de la spitalul din Gaza

Oficialii israelieni susţin că acesta este momentul în care una dintre rachetele trase de militanţii palestinieni cade necontrolat şi loveşte Spitalul Baptist, ucigând sute de oameni.

Astăzi, IDF a arătat şi o serie de imagini, tot într-o postare pe X, cu locul în care a căzut racheta care a lovit spitalul. De altfel, pe lângă acest loc, armata israeliană a arătat şi diferenţele dintre craterele provocate de rachetele pe care le deţin, care lasă în urmă cratere cu diametrul cuprins între 7 şi 15 metri.

Pe noile imagini din dronă se poate observa că, în locul în care a căzut racheta care a lovit spitalul Al-Ahli din Gaza nu se vede niciun crater.

 

×
Subiecte în articol: Război în Israel Fasia Gaza
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close