Antena 3 CNN Război în Israel Shani Louk, tânăra luată ostatică de la festivalul din Israel, a fost declarată moartă: "A fost torturată şi arătată în toată Gaza"

Shani Louk, tânăra luată ostatică de la festivalul din Israel, a fost declarată moartă: "A fost torturată şi arătată în toată Gaza"

Shani Louk, tânăra răpită de combatanţii din Fâşia Gaza în atacul de la 7 octombrie din Israel, a fost găsită fără viaţă. Autorităţile i-au anunţat familia abia acum, după ce oamenii au sperat să o găsească în viaţă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Oct 2023   •   17:25

Tânăra se afla la o petrecere pentru pace, una dintre ţintele teroriştilor Hamas la 7 octombrie.

Shani Louk a fost văzută în imagini postate în ziua atacului, inertă, aproape dezbrăcată, în spatele unei camionete. În acele filmări nu se ştia dacă tânăra era încă în viaţă. Fata a fost confundată de teroriştii Hamas, care au crezut că este soldat în armata israeliană.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mama lui Shani Louk a declarat câteva zile mai târziu că fiica sa era în viaţă şi era ţinută într-un spital, la Gaza. Luni dimineaţa însă, mama tinerei a declarat că a fost informată, duminică, cu privire la faptul că fiica sa e moartă.

Cadavrul tinerei a fost găsit şi identificat, au confirmat autorităţile israeliene.

"Shani, care a fost răpită la un festival de muzică, torturată şi exhibată în toată Gaza de către terorişti din Hamas, a trăit orori de nesusţinut", denunţă pe X autorităţile israeliene.

"Suntem devastaţi să împărtăşim că corpul germano-israeliencei în vârstă de 23 de ani Shani (Louk) a fost găsit şi identificat", scrie luni pe X Ministerul israelian de Externe, citat de CNN.

Ea se afla la petrecerea pentru pace de la Nova, în sudul Israelului, la 7 octombrie, când combatanţii Hamas au spart bariera de securitate dintre Fâşia Gaza şi Israel.

Ei au blocat drumul de la petrecere în nord şi sud şi au cutreierat locul pe jos, potrivit unor înregistrări video.

Teroriştii au încercuit mulţimea din trei părţi şi au deschis focul.

×
Subiecte în articol: Shani Louk Fasia Gaza ostatică Hamas
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close